Дослідження викриває «мережу медіа-зв’язків» Джорджа Сороса для маніпулювання громадською думкою

Сорос
27 Січня 2023, 02:57

НЬЮ-ЙОРК, 26 січня (Сіньхуа) – Хоча останнім часом вибухають скандали щодо маніпулювання соціальними медіа урядовими установами США, варто зазначити, що насправді «свобода преси», якою завжди хвалилися американські ЗМІ, тривалий час підкоряється не тільки урядовій, а й грошовій політиці.

Згідно з дослідженням, проведеним Media Research Center Business, магнат угорського походження Джордж Сорос має зв’язки з деякими з найвпливовіших людей у США та іноземних ЗМІ.

Доповідь викрила зв’язки між ліберальним фінансистом-мільярдером і 54 відомими діячами ЗМІ. Як задокументовано його авторами Джозефом Васкезом і Деном Шнайдером, до них належать репортери, ведучі, оглядачі, редактори, керівники новин і журналісти.

Читайте також:  Сорос багато років платив 54 впливовим діячам найвідоміших ЗМІ щоб вони висвітлювали світові події як йому вигідно

Сорос витратив сотні мільйонів доларів США на хабарі для розбудови власної «мережі медіа-зв’язків», щоб маніпулювати громадською думкою, – повідомляють американські ЗМІ.

Згідно з дослідженням, між 2016 і 2020 роками Сорос виділив щонайменше 131 мільйон доларів США лише для впливу на 253 медіагрупи, такі як Комітет захисту журналістів (CPJ), Інститут Аспена, Проект Маршалла та ProPublica.

«Ця мережа медіа-зв’язків дозволяє Соросу мати значний вплив на теми, які висвітлюють ЗМІ, на те, як вони висвітлюють ці теми, а які теми вони не висвітлюють», — сказали Васкес і Шнайдер.

Згідно з дослідженням, найвідоміші медіа-діячі, у яких виявили зв’язки з Соросом, часто через те, що вони сидять у радах організацій, які він фінансує, є наступні:

  • Крістіан Аманпур із CNN входить до правління Центру громадської доброчесності, некомерційної групи журналістських розслідувань, яку фінансує Сорос, і критики звинувачують її в основному у зборі коштів від Республіканської партії.
  • Лестер Холт з NBC, Саллі Базбі з Washington Post, виконавчий редактор Associated Press Джулі Пейс і головний редактор Reuters Алессандра Галлоні входять до правління Комітету захисту журналістів, фінансованої Соросом організації, яка нібито захищає права журналістів.
  • Маргарет Бреннан з CBS і Фарід Закарія з CNN є членами правління надзвичайно впливової Ради з міжнародних відносин, підтримуваного Соросом мозкового центру, який спеціалізується на зовнішній політиці США.
  • Голова правління NBC Сезар Конде входить до правління Інституту Аспена, аналітичного центру, який підтримує Сорос. Останніми роками вона заснувала комісію лівого спрямування для боротьби з так званою дезінформацією.
  • Президент і генеральний директор NPR Джон Ленсінг пов’язаний прямим фінансуванням, яке Сорос надає його публікаціям.
  • Головний редактор PolitiFact Енджі Дронбік Холан є членом правління підтримуваної Соросом Міжнародної мережі перевірки фактів, яка відкрито чинить тиск на Facebook, щоб він цензурував те, що вона вважає дезінформацією (тобто все, що суперечить ліберальному наративу), і виконує функції «вищого органу» для десятків організацій, що перевіряють факти під його егідою.

«Інші охоплюють репортерів, ведучих, оглядачів, редакторів, керівників новин і журналістів, пов’язаних з такими організаціями, як ABC, CBS, NPR, Bloomberg News, Reuters, The New York Times і безліч інших видань», — наголосили аналітики Васкес і Шнайдер.

Ці зв’язки виникли після того, як Сорос виділив мільйони доларів на «поширення своєї радикально-лівої програми».

«Кілька місяців тому ми дізналися, що Сорос пожертвував демократам більше грошей, ніж будь-який інший донор на проміжних виборах 2022 року, виділивши понад 128 мільйонів доларів США», — йдеться в дослідженні.

Джерело:

China.org.cn

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!