Валерій Залужний якийсь неправильний. От вчіться, як треба було розпорядитися мільйоном доларів - Юрій Гудименко

Читать на русском
Автор
8538
Валерій Залужний
Валерій Залужний. Фото Відкриті джерела

Блогер, письменник, один із засновників "Демсокири" Юрій Гудименко пише про ексчиновника з Міноборони

Валерій Залужний якийсь неправильний. От вчіться, як треба було розпорядитися мільйоном доларів.

УП сьогодні опублікувало ще одну статтю про корупціонерів у Міноборони, і найцікавіше там – це історія про Миронюка, ексзаступника міністра оборони (підкреслюю, аби всі прочитали: Миронюк був заступником не Олексія Резнікова, а попереднього міністра, Тарана, якщо пригадуєте такого старого маразматика).

Історію про Миронюка реально писав ніби Гай Річі під впливом львівської наливки. Короткий зміст:

1. Під час обшуку в ексзаступника міністра, а нині працівника держпідприємства "Прогрес" Миронюка знайдено в дивані гроші у розмірі трохи менше ніж $1 млн (в різних валютах);

2. З другої спроби суд (Печерський) арештовує ці диванні кошти, але потім знімає арешт і зобов‘язує слідчих повернути Миронюку кошти;

3. Робить це суд (Печерський) з дуже поважної причини: він надав суду (Печерському) документ, з якого слідує, що кошти у дивані не його і він до них відношення майже не має.

4. Згідно із документом, 17 мільйонів 78 тисяч гривень, 400 тисяч 100 доларів та 100 тисяч 380 євро ексзаступнику міністра оборони позичила 86-річна сліпа пенсіонерка з Харкова. Про "сліпу" не вигадка: про це йдеться у нотаріально завіреному документі.

5. УП з‘ясувала, що харківська пенсіонерка, яка позичила близько мільйона баксів дивану заступника міністра оборони, є родичкою одного з засновників харківського підприємства, яке виготовляє зброю.

6. А сам Миронюк у Міноборони керував закупівлями.

7. Тому гроші повернуто судом йому в диван.

8. That’s all Folks!

Джерело: Facebook-сторінка Юрія Гудименка

Info Icon

Думки, висловлені в рубриці блоги, належать автору.
Редакція не несе відповідальності за їх зміст.