Західні танки для України – це добре, але рішення забарилось – ISW

Поділитися
Західні танки для України – це добре, але рішення забарилось – ISW © Міністерство оборони Великої Британії
Експерти вважають, що через затримку з рішенням Україна програла час, коли росіяни були дуже слабкими на Донбасі.

Інститут вивчення війни (ISW) відреагував на численні повідомлення про те, що Україна нарешті отримає сучасні натівські танки, зокрема британські Challenger, німецькі Leopard та американські Abrams. Проте це рішення варто було ухвалити дещо раніше, сказано у звіті ISW за 24 січня.

«Надання західними державами основних бойових танків Україні допоможе Україні вести механізовану боротьбу для перемоги над російськими військовими та звільнення території України», – відзначають аналітики ISW важливість цього рішення.

Проте вони вважають, що Захід дещо запізнився з ним, через що Україна втратила можливість активного контрнаступу тоді, коли російські війська на Донбасі були максимально ослабленими. 

«Захід сприяв нездатності України скористатися перевагами стримування російських сил у Бахмуті шляхом повільного переміщення або утримання систем озброєння та поставок, необхідних для широкомасштабних контрнаступальних операцій», – зазначають в ISW.

Нагадаємо, у середу, за численними повідомленнями американської преси, президент США Джо Байден оголосить рішення про надання Україні 30 танків Abrams, хоча ще зовсім нещодавно США відмовлялись від цього, наголошуючи на важкості у використанні та матеріально-технічному забезпеченні цих танків.

За повідомленнями преси, рішення Байден змінив після розмови з канцлером Німеччини Олафом Шольцом, який не наважувався надавати Україні танки Leopard при тому, що вони, на думку США, значно більше підходять для українських реалій. Також у Європі сформувалась коаліція держав, які готові надати Україні власні танки Leopard, але очікують рішення Німеччини. Його, повідомляють, також оголосять у середу.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі