вівторок, 24 січня 2023 23:18

ДБР показало, як Міноборони організувало схему з розкрадання продуктів

ДБР показало, як Міноборони організувало схему з розкрадання продуктів
В Міноборони організували схему з розкрадання продуктів. Фото: Укрінформ

Державне бюро розслідувань заблокувало схему розкрадання продуктів у Міноборони.

Заблокування відбулось шляхом викриття організованої групи, яка перепродувала харчі, призначені для Збройних сил України, повідомила в етері Апостроф TV радниця з комунікацій ДБР Тетяна Сап'ян.

"Справа у тому, що разом з іншими правоохоронними органами було викрито організовану групу, яка привласнювала та перепродувала харчові продукти, які мали забезпечувати ЗСУ", – сказала вона.

Приватне підприємство мало забезпечувати продуктами 49 військових частин і отримало за півроку повномасштабної війни близько на два млрд гривень.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Міноборони розслідують діяльність керівника департаменту держзакупівель

"У документах вони вказували одну кількість продукції, до військових доходила зовсім інша кількість продукції, а різницю вони реалізовували через мережу посередників і думали, що цього ніхто не помітить", – пояснила радниця

ДБР провело в ході операції з викриття схеми 70 обшуків, вилучило 30 тис банок тушкованки та чотири млн гривень у різній валюті. Ці продукти зараз передають українським військовим, а для відшкодування збитків, завданих державі, у ході слідчо-оперативних дій співробітники Бюро вилучили десятки автомобілів, які перевозили вкрадені продукти.

Міністерство оборони закуповує продукти для військовослужбовців удвічі – утричі дорожче, ніж у роздрібних магазинах Києва. Контракт на понад 13 млрд грн Міноборони уклало з фірмою зі статутним капіталом 1000 грн, повідомили минулого тижня ЗМІ.

Після цього президент Володимир Зеленський заявив, шо буде "детальний розбір" щодо закупівель для військових.

Зараз ви читаєте новину «ДБР показало, як Міноборони організувало схему з розкрадання продуктів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі