Нардепа Олександра Трухіна піарять на державному каналі «Рада»

Нардепа Олександра Трухіна піарять на державному каналі «Рада»

2 Січня 2023
1482

Нардепа Олександра Трухіна піарять на державному каналі «Рада»

1482
В етері показали, як Трухін привіз подарунки дітям на Полтавщину.
Нардепа Олександра Трухіна піарять на державному каналі «Рада»
Нардепа Олександра Трухіна піарять на державному каналі «Рада»

В етері телемарафону «Єдині новини» в блоці каналу «Рада» 25 грудня показали сюжет, як народний депутат Олександр Трухін привіз подарунки дітям до Різдва в Оржицю на Полтавщині.

Напередодні свят діти організували в селищі концерт та благодійний ярмарок. Туди приїхав нардеп. Дітям роздавали коробки з цукерками із написом: «З найкращими побажаннями! Олександр Трухін».

20 листопада у новинах «Ради» був сюжет про те, що народний депутат Олександр Трухін привіз до деокупованого Херсона десять фур із їжею, водою, дитячим харчуванням і засобами гігієни. У моніторингу для «Детектора медіа» Ігор Куляс писав, що такий сюжет має ознаки політичного піару. А телеканал «Рада», який працює коштом платників податків, розпочав кампанію з «відбілювання» Трухіна, який давно мав би понести і політичну, і кримінальну відповідальність.

Нагадаємо, аварія за участю автівки Трухіна сталася 23 серпня о 15:45 на Бориспільській трасі поблизу Києва. За даними ЗМІ, Трухін за кермом Audi не дотримався безпечної дистанції і на великій швидкості в’їхав в автомобіль Ford, який своєю чергою протаранив автомобіль Daewoo. Свідки стверджували, що Трухін мав ознаки алкогольного сп'яніння, але офіційного підтвердження цьому немає.  

Сам Трухін підтвердив, що перебував на місці ДТП, однак не вказав, чи саме він був за кермом.

Внаслідок ДТП травми отримали шестеро людей, серед них двоє дітей, також серед постраждалих був голова комітету арбітрів федерації футболу України Лучано Лучі та його помічник Роман Лишень.

Шеф-редактори низки ЗМІ повідомляли, що після публікації новини про ДТП за участю Трухіна на електронну пошту прийшли з невідомої адреси пропозиції «на комерційних засадах» видалити матеріал про інцидент. За видалення новини про Трухіна сайтам пропонували мінімум 200 доларів, в залежності від «авторитетності видання».

Загалом новину про ДТП з Трухіним видалили або відредагували, прибравши згадки про нардепа, близько тридцяти українських медіа. Зник сюжет про ДТП і з YouTube-каналу Kyiv LIVE. 

Окремі українські ЗМІ пояснили «Детектору медіа» причини видалення новини про ДТП з участю Трухіна. 

Перший віцеспікер парламенту Олександр Корнієнко заявив, що не бачив причин відсторонювати нардепа Олександра Трухіна з посади заступника голови бюджетного комітету у Верховній Раді після ДТП. На думку Корнієнка, Трухіна огульно обвинуватили та влаштували інформаційну атаку.

7 вересня 2022 року Національне антикорупційне бюро оголосило Трухіну підозру у спробі підкупу поліцейських. 

20 вересня Вищий антикорупційний суд обрав  Трухіну запобіжний захід, призначивши заставу у 49 620 гривень. Сам Трухін сказав, що «ніколи не давав хабарів і нікому не радить їх давати». За даними ЗМІ, нардеп вніс необхідну суму застави.

У лютому 2022 року Офіс генпрокурора відкрив проти Трухіна кримінальне провадження, правоохоронці розслідують спробу нардепа дати хабаря патрульним.

2 лютого Трухіна виключили з партії «Слуга народу». 21 лютого у фракції «Слуга народу» вирішили збирати підписи за виключення Трухіна.

Рішення про виключення Трухіна ухвалено після публікації розслідування «УП» про резонансну ДТП за участю нардепа у серпні 2021 року.

В матеріалі опубліковані відеодокази того, що нардеп просив правоохоронців відпустити його та пропонував гроші. При цьому він та пасажири його автівки, на думку поліцейських, мали ознаки алкогольного сп'яніння.

ДБР заявило, що у справі Трухіна досі не було відеодоказів, які опублікували журналісти «Української правди».

22 грудня прокурор Спеціалізованої антикорупційної прокуратури направив до суду обвинувальний акт проти народного депутата Олександра Трухіна, якого звинувачують у спробі підкупу поліцейських після резонансної ДТП у серпні 2021 року.

Фото: Благодійний фонд Олександра Трухіна/фейсбук

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1482
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду