Got a TV Licence?

You need one to watch live TV on any channel or device, and BBC programmes on iPlayer. It’s the law.

Find out more
I don’t have a TV Licence.

Прямий репортаж

Весь час - британський

  1. ВВС News Україна припиняє текстову трансляцію.

  2. Головне за день

    • "Києво-Печерську лавру" зареєстрували у складі Православної церкви України.
    • ЄС узгодив стелю ціни російської нафти на рівні 60 доларів за барель.
    • До України прибули перші системи ППО Hawk, які передала Іспанія. Також очікують на 7 зенітних танків "Гепард" від Німеччини.
    • РНБО запровадило санкції проти спонсора УПЦ МП Вадима Новинського, намісника Києво-Печерської лаври владики Павла та ще понад десятка людей.
    • У Гостомелі зрізали графіті вуличного художника Бенксі. Вандалів затримали.
    • В Одесі стався вибух в багажнику авто, постраждало 7 людей, більшість з них – правоохоронці.
    • Українські посольства за кордоном отримали 17 листів-бомб або листів, які містять частини тварин, наприклад, очі корів і свиней.
    • Сенат США хоче визнати "ПВК Вагнера" терористичною організацією.
  3. Танкер

    Рішення також містить корегувальний механізм, який вимагає, щоб ціна на імпорт російської нафти була щонайменше на 5% нижчою від ринкової.

    Читати більше
    next
  4. новини

    У випуску - про українські втрати, ситуацію на фронті і як поліпшити відносини України і Індії.

    Читати більше
    next
  5. В Одесі стався вибух в багажнику авто, постраждало 7 людей

    В Одесі патрульні зупинили на вулиці автомобіль з вибухонебезпечними предметами, повідомила поліція Одеської області.

    На місце події викликали слідчо-оперативну групу, після прибуття якої стався вибух.

    Постраждали двоє цивільних та п’ятеро поліцейських, їх госпіталізували, додали в поліції.

    За даними видання "Думська", вибух стався на парковці адмінбудівлі Головного управління ДСНС України в Одеській області.

  6. Українські посольства отримали 17 листів із залякуваннями - Кулеба

    Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба заявив, що було 17 випадків отримання посольствами листів-бомб або листів, які містять частини тварин, наприклад, очі корів і свиней.

    "Ця кампанія спрямована на те, щоб посіяти страх і залякати українських дипломатів", - сказав Кулеба в інтерв'ю CNN.

    На запитання, хто, на його думку, стоїть за цими листами, міністр відповів, що насамперед потрібно відповісти на запитання, кому це вигідно.

    "Можливо, цей терор - відповідь Росії на дипломатичний жах, який ми створили для Росії на міжнародній арені, і таким чином вони намагаються дати відсіч, програючи реальні дипломатичні битви одну за одною", - сказав Кулеба.

    МЗС України повідомило, що після теракту в Іспанії до посольств в Угорщині, Нідерландах, Польщі, Хорватії, Італії, генеральних консульств в Неаполі та Кракові, а також до консульства в Брно надійшли закривавлені пакунки.

  7. Києво-печерська лавра

    Києво-Печерську Лавру зареєстрували як монастир у складі Православної церкви України. Очолить монастир як юридичну особу митрополит Київський та всієї України Епіфаній.

    Читати більше
    next
  8. графіті бенксі

    У Гостомелі Київської області вандали зрізали графіті всесвітньо відомого британського вуличного художника Бенксі. Порушників вже затримала поліція.

    Читати більше
    next
  9. ЄС погодив максимальну ціну на російську нафту у 60 доларів за барель - ЗМІ

    Європейський Союз погодився встановити максимальну ціну на російську нафту, яка транспортується морем, на рівні 60 доларів за барель, повідомив керівник європейського бюро "Радіо Свободи" Рікард Йозвяк.

    Він додав, що домовитися вдалося після переговорів прем'єрки Естонії Каї Каллас з прем'єром Греції.

    Ця угода набуде чинності 5 грудня. Саме в цей день запрацює ембарго на російську нафту в ЄС. Проте можна буде надавати морські послуги для транспортування російської нафти, яка буде купуватися за встановленою граничною ціною третіми країнами.

    ЄС ще в червні домовився заборонити імпорт нафти з Росії, але лише з 5 грудня, а нафтопродуктів - з 5 лютого.

    Президент Росії Володимир Путін не раз обіцяв, що не продаватиме нафту споживачам із країн, які підпишуться під ціновою стелею та спробують обмежити ринкову ціну.

    Детальніше про початок дії нафтового ембарго читайте у статті:

  10. Головне на цей час

    • Німеччина відправляє останні 7 нових зенітних танків "Гепард" Україні та шукає спосіб відправити до них снаряди.
    • Путін та Шольц обговорили війну в Україні. Шольц засудив російські авіаудари по цивільній інфраструктурі, Путін сказав, що це відповідь за Кримський міст і об'єкти енергетики.
    • Російський телеканал "Дождь" звільнив телеведучого, який у прямому ефірі сказав, що телеканал зможе допомогти російським військовослужбовцям із оснащенням на фронті.
  11. ТерміновоІспанія передала Україні перші ЗРК Hawk

    Уряд Іспанії передав Україні перші американські зенітно-ракетні комплекси Hawk, повідомив міністр оборони Олексій Резніков.

    Також, за його словами, більше українських військових пройдуть навчання в Іспанії.

    2 грудня Резніков зустрівся в Одесі з міністеркою оборони Іспанії Маргаритою Роблес.

    View more on twitter
  12. Путін каже, що Росія "вимушено" обстрілює Україну через атаку на Кримський міст

    путін шольц

    Президент Росії Володимир Путін та канцлер Німеччини Олаф Шольц обговорили війну в Україні.

    Шольц закликав Путіна якнайшвидше знайти дипломатичне вирішення конфлікту, що "включає виведення російських військ". У відповідь Путін назвав політику Німеччини та інших західних країн деструктивною.

    У Кремлі повідомили, що Путін зазначив, що ракетні удари "по певних цілях на території України стали вимушеною і неминучою реакцією у відповідь на провокаційні атаки Києва проти цивільної інфраструктури Росії, включаючи Кримський міст і об'єкти енергетики".

    Атаки Росії на енергетику України почались задовго до вибуху на кримському мосту. Окрім того, влада Росії неодноразово казала, що нищення енергетики закінчиться, якщо Україна піде не умови Росії щодо миру.

    Шольц, у свою чергу, запевнив Москву, що Німеччина не домовляється передати чи розмістити в Україні системи ППО Patriot. Раніше повідомлялося, що Німеччина запропонувала передати систему Patriot Польщі.

    Напередодні президент США Джо Байден у розмові з президентом Франції Еммануелем Макроном сказав, що готовий до переговорів з Путіним, якщо Москва продемонструє, що зацікавлена у припиненні війни.

  13. Ukraine's embassy in Warsaw, Poland

    У МЗС України кажуть про цілеспрямовану кампанію терору та залякування щодо українських дипломатичних установ за кордоном.

    Читати більше
    next
  14. У Гостомелі зрізали графіті Бенксі

    Так виглядало графіті Бенксі в Гостомелі
    Image caption: Так виглядало графіті Бенксі в Гостомелі

    У Гостомелі Київської області вандали зрізали графіті всесвітньо відомого британського вуличного художника Бенксі, про це написав у фейсбуці Сергій Жук.

    За його словами, вандали зробили це безперешкодно у всіх на очах.

    Поліція вже затримала зловмисників. У коментарі "Українській правді" в поліції Київщини додали, що відкрили кримінальне провадження за статтею "Умисне знищення або пошкодження майна".

    Затримані пояснили, що начебто хотіли продати витвір мистецтва, а гроші передати на потреби ЗСУ.

    Також в поліції уточнили, що відповідальність за збереження та охорону подібних культурних об'єктів покладається на місцеву владу.

    У листопаді британський вуличний художник Бенксі підтвердив, що створив сім муралів у різних місцях України, зокрема у Києві, Ірпені, Бородянці і Гостомелі.

    графіті
  15. вагнер центр

    Сенатори від обох американських політичних партій внесли до Конгресу США законопроєкт про визнання "ПВК Вагнера" "іноземною терористичною організацією".

    Читати більше
    next
  16. У Херсоні 75% міста підключили світло

    Очільник Херсонської ОВА Ярослав Янушевич повідомив, що 75% Херсону, а також понад 100 тисяч побутових споживачів підключені до електропостачання.

    Він нагадав, що це вдалося зробити лише через три тижні після деокупації міста, адже росіяни практично знищили енергетичну інфраструктуру Херсону.

  17. Російський телеканал звільнив ведучого через слова про допомогу російським військовим в Україні

    росія

    Російський телеканал "Дождь" повідомив, що припинив співпрацю з ведучим Олексієм Коростелевим. Напередодні журналіст в прямому ефірі, закликаючи глядачів писати про порушення при мобілізації, сказав, що канал може допомогти російським військовим із оснащенням на фронті.

    Керівниця інформаційної служби Катерина Котрікадзе сказала, що це було складне рішення, але редакція вважає його "єдиноправильним та можливим".

    У четвер ввечері в прямому ефірі передачі "Здесь и сейчас" Коростелев сказав глядачам, що завдяки їхнім повідомленням у телеграм-бот, "ми сподіваємося, у тому числі ми змогли допомогти, наприклад, із оснащенням та просто з елементарними зручностями на фронті".

    Ці слова викликали скандал, і в ніч на п'ятницю ці слова видалили з ефіру, а головний редактор Тихон Дзядко вибачався. Він заявив, що коментар журналіста "вводить в оману глядачів" та "створює враження, що "Дождь" допомагає армії РФ".

    За словами Дзядка, "телеканал не займався, не займається і не буде займатися допомогою з оснащенням російської армії - на фронті чи за його межами".

    У п'ятницю стало відомо, що у Латвії телеканал оштрафували на 10 тисяч євро через показану в ефірі карту, де анексований Крим зазначений як російський, і слів "наша армія" щодо армії Росії.

    Латвійська національна рада з електронних засобів масової інформації зазначала, що це вже друге порушення з боку телеканалу. Після трьох "серйозних порушеннях" рада може відкликати ліцензію на мовлення "Дождя" в Латвії.

    "Дождь" закрили в Росії, після чого він переїхав у Латвію.

  18. .

    У Росії на території Приморського краю розбився винищувач МіГ-31. Саме ці літаки здатні переносити ракету "Кинджал", використання якої в Україні вже підтверджувала Росія.

    Читати більше
    next
  19. .

    Президент Володимир Зеленський провів засідання ради нацбезпеки та оборони, яке запровадило санкції щодо спонсора УПЦ МП Вадима Новинського, намісника Києво-Печерської лаври владики Павла та ще понад десяти людей.

    Читати більше
    next
  20. Анастасія Успенська

    BBC

    Антироссийские протесты (архивное фото)

    Молдова стоїть на порозі найсерйознішої енергетичної кризи у своїй історії.

    Читати більше
    next