Росіяни у Радбезі ООН заявили, що у смерті мирних жителів в Україні винні “уламки ракет української ППО”

Поділитися
Росіяни у Радбезі ООН заявили, що у смерті мирних жителів в Україні винні “уламки ракет української ППО” © Коммерсантъ
Постійний представник РФ знову "відзначився" гучною заявою і згадав у своєму виступі про переговори.

Після чергового масованого ракетного обстрілу України з боку Росії, Рада Безпеки ООН провела термінове засідання, де заслухала звернення Володимира Зеленського. Також своє слово сказав постійний представник РФ при організації Васілій Нєбєнзя, який звинуватив у руйнуваннях житлових будинків та смерті цивільних в Україні “уламки ракет української ППО”. 

За словами кремлівського дипломата, Росія завдає ударів по енергетичній інфраструктурі України у відповідь на те, що “цю країну накачують західною зброєю і бездумно закликають до воєнної перемоги над РФ”. Нєбєнзя вкотре озвучив бажання агресора розпочати переговори і сказав, що Росія й надалі застосовуватиме “військові методи, поки Київ не займе реалістичну позицію”.

На звинувачення у вбивстві мирних жителів та терористичних актах, включно зі знищенням української енергетичної інфраструктури, постпред Росії при Раді Безпеки ООН очікувано заявив, що окупанти тут ні до чого. Натомість він вже звично звинуватив у злочинах РФ Україну. 

“Пошкодження житлових будинків та жертви серед мирного населення відбуваються з вини української ППО, що розташовується не на околиці міст, а в самому їхньому центрі. У результаті уламки ракет або українські ракети, що збилися з курсу, потрапляють у ті об'єкти, в які Росія і не цілилася", — цинічно заявив Нєбєнзя. 

Нагадаємо, що напередодні Володимир Зеленський закликав Радбез ООН ухвалити резолюцію щодо засудження енергетичного терору.

Поділитися
Дивіться спецтему:
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі