Слава нашим воїнам, яких сьогодні вітають мешканці звільнених населених пунктів. Але я зараз хочу сказати за тих і про тих, хто не зайшов вчора у деокупований Херсон. Про тих, кого не обнімали і кому не плескали. Але без яких сьогоднішня проміжна перемога була б неможлива.
 
Бо виборювання своєї землі — це шлях. І щоб дійти до Херсона, спочатку треба було звільнити низку містечок і сіл та пройти кілометри доріг. Тому багатьох дуже різних людей за дуже різних причин ми сьогодні не бачимо на вулицях, де тепер панує дух свободи.
 
Тож я хочу подякувати також пораненим і полеглим воїнам, які не дійшли до Херсону. Парамедикам і розвідникам, лікарям і працівникам ДСНС, тим, чия робота невидима. Тим, чий вклад у Перемогу не передбачає того, що ми колись дізнаємося їхні імена.
 
Хочу нагадати про тих, хто у полоні і зник безвісти. Ми будемо шукати, звільняти і боротися за цих людей, як вони боролися за українські землі.
 
Дякую колегам волонтерам — моїм друзям і одногрупницям, які взяли на свої плечі надзвичайно важкий тягар. Тим, хто особисто знає кожен катетер, переданий польовим медикам, кожну пару берців, у яких українські воїни йдуть українськими ж таки полями, кожен тепловізор, який допоміг виявити ворога і зберегти життя.
 
Цими днями Херсонщина стала символом свободи, нашого одвічного прагнення до волі. Над Херсоном здійнялися вітрила надії для інших окупованих територій. Якщо ви одного разу отримали це відчуття Гідності, у вас ніхто й ніколи не зможе його забрати. Це велика спільна перемога багатьох людей.
 
 
Збір на ремонт автівок, ПНБ, тепловізори та термобілизну:
5168755460187145 (Приват)
4441114420794578 (Моно)