Новини
0

Український конструктор готує до запуску виробництво найдешевших розвідувальних безпілотників SkyNet зі штучним інтелектом

Харків’янин, Михайло Дронов, розробник дронів, каже, що це будуть найдешевші БПЛА. Безпілотниками можна буде покрити велику територію та отримувати від них інформацію в режимі 24/7, для її обробки планується використовувати штучний інтелект.

Винахідник, Михайло Дронов закінчив «Харківський авіаційний інститут», який випускає фахівців у галузі розробки та виробництва авіаційної та космічної техніки, оскільки він сам каже, він розуміє, що таке літаки та як їх роблять.

В юності він був чемпіоном світу з авіамоделювання, крім того конструює свій літак. Наразі Михайло організує в Україні власне виробництво дронів на базі БпАК А1-СМ «Фурія» з розмахом крил 2 метри та часом автономного польоту до 2,5 години.

Мета та місія таких БПЛА орієнтована на розвідку, яка відбуватиметься практично безперервно за умови, що тисячі БПЛА курсуватимуть, змінюючи один одного та збиратимуть дані на великій площі.

 

“Одна частина безпілотників літає, виконуючи завдання оператора, а наступні готують до польоту”, – пояснює Михайло Дронов. Планується, що всі дрони будуть об’єднані в одну мережу, а отримані дані будуть оброблятися за допомогою штучного інтелекту та нейромереж.

 

Розробник каже, що вже отримав попередню згоду на постачання обладнання, на якому виготовлятимуть корпус безпілотників. А далі в процесі великовузлового збирання до літака додаватимуть електроніку, акумулятори та інші елементи, частково взяті з Китаю чи США, а частково, за словами Михайла, можуть бути виготовлені в Україні.

Серед переваг безпілотників SkyNet Михайло Дронов називає їхню низьку вартість та легке та швидке виготовлення. “Ну зіб’ють 10 літаків, а завтра ми зробимо ще 50”, – говорить він.

Винахідник зазначає, що мінімальна вартість такого безпілотника починатиметься від $1000 і збільшуватиметься залежно від функціоналу та доданих до БПЛА елементів.

Advertisement

Також цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.
You need to agree with the terms to proceed

Популярне
Меню