Лиман, как кошмарный сон (Часть 1)

Освобождение Лимана ожидалось к вечеру этого дня, но уже несколько часов назад не только вражеские паблики, но и их СМИ рассказали о том, что город находится под контролем ВСУ. Правда, те, что ближе к месту событий, называют это разгромом и катастрофой, а вот официоз действует как обычно и применяет формулировки, вывернутые наизнанку. Мы же все помним классику этого жанра в виде «отрицательного роста», вот и здесь они не поскупились и выдали свой очередной перл.

Ну а перед этим уже было море постов с ядовитым сарказмом?

Удивительно, но там настолько пропаяны мозги, что ни у кого не вызывает кричащий «засвет» этой формулировки. В самом деле, если взять, да и поверить в нее, то окажется, что разгром 20-й армии был вызван тем, что она дислоцировалась на крайне невыгодной позиции. Ведь если поверить в то, что  часть войск совершил отход «на более выгодные позиции», то как минимум возникает вопрос о том, что же они делали на менее выгодных и почему не вышли на них раньше. А так и вовсе можно дойти до крамолы, ведь среди оккупантов и их рупоров давно артикулирована информация о том, что «стоять до последнего» в Лимане требовал сам фюрер. Отсюда следует, что он требовал стоять на «менее выгодных позициях»! 

А это значит, что он виноват в том разгроме, который потерпела 20-я армия и приданные ей дополнительные подразделения, в том числе, из состава морской пехоты и различных групп спецназа. В свою очередь из этого следует, что когда станет понятным масштаб потерь, кроме территориальных, и кто-то потребует наказать виновных прямо на ближайшем фонарном столбе, то окажется что этим виновным является шибздик, делающий свои дела в чемодан. И тут уж если решили искать и наказывать виновных, то берите и делайте.

Если же продолжить анализ этого заявления и глядя на карту постараться найти эти самые «более выгодные позиции», то искать их надо у какой-то более или менее крупной, водной преграды. Поскольку Северский Донец уже – все, то следующим таким препятствием является река Дон. Таким образом, надо прямо сейчас трезво оценить обстановку и отводить войска за Дон, пока не поздно. Там еще можно успеть построить какие-то фортификационные сооружения, заминировать, а лучше – сразу взорвать мосты и подтянуть туда кавалерию. Ведь именно там у них обитают кизяки, а получив срочное подкрепление в лошадях, например – в виде лаврова, Ксюши Собчак, можно наладить соответствующую оборону.

Между прочим, в этой шутке есть доля шутки. Мы внимательно следили за вражескими пабликами на финальной стадии лиманской операции, и там пару дней подряд говорилось о том, что для деблокирования лиманской группировки собираются все резервы, которые имеются в округе, включая только что пригнанных чмобиков, вагнеровцев и вообще все, что у них есть от Сватово до Луганска, что и было сделано. Все это было собрано и брошено на прорыв. Но своей задачи они выполнить не смогли и как сообщают их источники, ВСУ покрошили их еще на марше. Когда наши войска пойдут дальше, мы наверняка получим видео с места, до которого дошли эти самые резервы, но все кончились. Насколько можно понять, они не дошли более чем 10 км до группировки, которую намеревались деблокировать. И не сделали этого по уважительной причине, которая подробно расписана грузом 200.

(Окончание следует)

27 Comments on "Лиман, как кошмарный сон (Часть 1)"

  1. Ольга | 01.10.2022 at 18:20 |

    Вот очень интересно до каких пор они будут врать и не признавать поражения??? В конце концов истину не скрыть!!!

    • Небрехливий росіянин це мертвий росіянин

    • А не до каких. Будут сказки, новые страницы в учебниках о новых панфиловцах, фильмов намутят (если будет за что) как они (деды) с натой воевали, новые могилки неизвесных, вечные огоньки, в телевизоре ветеранам почет и зигующие пионэры. Ничего не изменится в этой сущности- большой или множестве малых.

    • Ватасгинь | 02.10.2022 at 05:22 |

      Вопрос риторический.

  2. ракеты М30А1 с 184 000 вольфрамовых шариков ?

    • Игор | 01.10.2022 at 19:03 |

      Да при чем тут шарики. Ракеты от С300, которыми кацапня лупит по Украине почём зря, тоже содержат около 100 000 поражающих элементов, не помню точно уж.
      Покрошили тем, чем было удобнее. Важен результат.

  3. Н єпатріот | 01.10.2022 at 18:32 |

    Козаків краснопуза чума нищіла починаючи з 1918 року (автор яша свєрдлов), а далі й там було розказачування з розкуркуленням, голодомор, а під час Другої Світової і, особливо після її закінчення, козаків майже добили за вірну службу Рейху. От і залишились, головним чином, кизяки. Ці кізяки перейняли від дончаків найгірші риси: жадобу до наживи і грабунку, лють до тих, кого вважають не своїми, вірність московському царю тощо. Були дончаки гівнюками за царя – такими(ті, хто вважає себе кізяками) й залишилися. У голові у них салат олів’є з самогоном% бо важко пояснити “вєрность расіі” із вірною службою третьому рейхові.

    • Читайко | 01.10.2022 at 18:58 |

      Які злочини вчинили нацистська Німеччина проти дончаків? А ніяких, на відміну від більшовиків. То чому ж дончаку не служити Вермахту? Козак – це воїн-землевласник, і більшовики знищували донців, і як етнічну інакшність та як класового ворога. Тим паче, що донців нацисти вважали гілкою арійської раси. СССР не була родіною, за яку хотіли помирати, воювати поневолені народи більшовиками.

      • “Які злочини вчинили нацистська Німеччина проти дончаків? А ніяких, на відміну від більшовиків. То чому ж дончаку не служити Вермахту? “-ворог мого ворога…
        “Тим паче, що донців нацисти вважали гілкою арійської раси.”-до речі, не тільки німецькі націонал-соціалісти. В процесі формування донців як етнографічної одиниці взяли участь і залишки готів, германського племені. Ці історичні згадки підтвердили археологічні дослідження Тура Хейердала, який досліджував поховання донців.

    • “Ці кізяки перейняли від дончаків найгірші риси”-правильно “донці”! Дончак-місцева порода коней, тому така назва там сприймається неоднозначно.
      “Козаків краснопуза чума нищіла починаючи з 1918 року (автор яша свєрдлов), а далі й там було розказачування з розкуркуленням, голодомор”-загалом було знищено 2,1 млн.донців. І справа не нільки в кількості знищених, а в самій системі нищення, тобто геноцид в класичній формі. До речі, Сенат США згадує донців серед інших в “Тиждень поневолених народів”.
      “Були дончаки гівнюками за царя – такими(ті, хто вважає себе кізяками) й залишилися.”-все дещо складніше. За царизму донці мали свою автономію(наприклад, українці та білоруси її не мали), за військову службу мали пільгову роздачу землі та відсутність податків, що забезпечувало досить високий як на той час рівень життя.Що і визначало лояльність до царської влади. Але ця лояльність була не завжди. Згадаємо, що всі чотирі масових повстання в межах Московського царства(російської імперії) починали донці: Болотников, Разін, Булавін, Пугачов-всі вихідці з Дону. і тому царська влада застосовувала тактику “кошачої лапи”-старалися подачками задобрити донців, випускаючи пазурі тільки в крайньому випадку.
      “У голові у них салат олів’є з самогоном% бо важко пояснити “вєрность расіі” із вірною службою третьому рейхові.”-а як пояснити вірність Чечні, точніше, кадирівського режиму, тій же Роіссі?!

      • А еще царская власть вмазала донское казачество в полицейские функции дабы лишить всенародной поддержки. В итоге выродились в подобие кадыровщины.

  4. Сергей * | 01.10.2022 at 18:54 |

    Тут згадували сралінград та 6-ту армію . Так от, Манштейн теж трохи не дійшов. А винного вже знайшли , цілий хЄрой і зовсім не гумодупофюрер. Такий собі лапін.

  5. Капітан запасу | 01.10.2022 at 19:11 |

    Великолепная заглавная фотография!
    Наверное, прутин что-то знал, когда говорил про резиновую попу.

    • алдр | 01.10.2022 at 23:16 |

      Здається він казав що попа “не рєзіновая”. Натякав на щось. По типу…

      • Укроп | 02.10.2022 at 14:23 |

        От тільки не подобається що “персонажам” намалювали українську символику 😀

  6. Н єпатріот | 01.10.2022 at 19:13 |

    Донці – арійці? Це смішно: верхній дон -це головним чином кацапня, Новочеркаськ і околиці – це дійсно, головним чином, нащадки українців.
    Але не про те мова і нема про що сперечатися. Головне те, що наші виписують кунделів кацапам.

    • “Донці – арійці? Це смішно: верхній дон -це головним чином кацапня,”-не повторюйте нарративи москальської пропаганди. Донці формувалися під різними впливами- і москальський вплив був досить обмежений. Спільні шлюби з москалями на Дону не віталися і така сім’я як правило, мусила селитися на окраїні станиці чи хутора. Серед генетичного базису донців були і готи, про що я вже згадував. Був тюркський та кавказський вплив, і зрозуміло, український. Хоча верхній, і справді, знаходиться під сильним впливом москалів. Нижній Дон має більш сепаратиський ухил.
      “Але не про те мова і нема про що сперечатися. “-дозвольте не погодитися. Війна закінчиться тоді, коли роїсся почне розпадатися, а національні окраїни почнуть утворювати самостійні держави. Москалі , як завжди, кидають в бійню в першу чергу “інородцев”. Під час нинішньої мобілізації більше половини мобілізованих-мусульмани. Донців та кубанців москалі теж активно залучають. Ростовська обл. та Краснодарський край на третьому та четвертому місці в ерефії серед регіонів за кількістю загиблих на війні в Україні. Це і є провал нашої пропаганди, що ми таке допустили.

      • Донці – це Вы про п’яну гопоту в папахах, яка ненавидить все українське? Так вони мають власну самоназву – кізяки. А оті ваші “донці” (якщо й були) вже сконали у віках.

        • “Донці – це Вы про п’яну гопоту в папахах, яка ненавидить все українське?”-як висловився один атаман з місцевих, треба розрізняти донців та “ряжене бидло”, яке навіть гутора не знає. На жаль, ряжене бидло користується підтримкою влади, їм надаються різні пільги та преференції, за що їх використовують для придушення будь-яких антиурядових заходів. а на кожного атамана з особливою думкою в ФСБ є товста папка.В той же час придушується будь-яке національне життя. Навіть навчання дітей гутору проходить в домашніх школах в напів-підпільних умовах.
          “яка ненавидить все українське?”-де попрацювала мокшанська пропаганда, а де склалося історично. Не забуваємо, що запорожці(ті, що залишилося вірними Петру І) активно використовувалися для придушення повстання К.Булавіна, після чого Дон втратив державність і став автономією в складі РІ. І хоча пройшло скільки часу, осад залишився. І відносини донців та кубанців(колишніх “вірних” запорожців) завдяки цьому були завжди напружені. Але на нижньому Дону є певні проукраїнські настрої. Нам теж тут прийдеться розгрібати історичні завали, як і у відносинах з Польщею.
          “А оті ваші “донці” (якщо й були) вже сконали у віках.”-це відносно недавня історія. Дон в 1917-20рр. мав державність, а в другу світову активно мстив москалям за “расказачіваніє”. Досить згадати, що в районі сталінграду кожен десятий вояк Вермахту був донец, які йшли на війну добровільно і воювали запекло. При роспаді совдепії теж були спроби національного відродження, проте невдалі. Навіть автономії, чи хоча б об’єднання розрізнених частин Дону в одну адміністративну одиницю не вдалося добитися. Навіть “демократ” Єльцин активно цьому противився, а що говорити про пуйла!

  7. “и кто-то потребует наказать виновных прямо на ближайшем фонарном столбе, то окажется что этим виновным является шибздик, делающий свои дела в чемодан”
    —-
    Насчет этого… Дондон уже требует, но виновным называет чуть другого шибздика – генерала Лапина. Что же скажет таварищ хенерал? Можно открывать поп-корн.

  8. Союзные войска? Кого, орков и тролей? Они там вообще с ума сошли..

    • sergey_knish | 01.10.2022 at 23:40 |

      РФ, ЛНР, ДНР.

      • “РФ, ЛНР, ДНР.”-і кадирівців. А “ДНР” та “ЛНР” не існує-є ОРДЛО.

      • Вовк | 02.10.2022 at 00:23 |

        так з 30.09 то всьо – помийна Педерація

        • Укроп | 02.10.2022 at 14:28 |

          А тому коли ЗСУ дійдуть до “кордонів ерефії”, то юридичної причини зупинятися там нашим нема, кацапня самі від них відмовилися на старому місці 😀

          • Тут есть тонкий юридический нюанс(если что, то Автор поправит): существуют не только те границы, которые в голове и россиянцев(вспомните диалог о границах Х-ла с мальчиком – как же он все-таки любит мальчиков!), но и признанные цивилизованным миром и международным правом границы государств. Для Украины(и всего мира) на сегодняшний день это границы 91-го года. А мнение РФ-ии на этот счет никого не интересует, ну разве что если сформируется трибунал.

  9. Укроп | 02.10.2022 at 14:26 |

    И не сделали этого по уважительной причине, которая подробно расписана грузом 200.
    ===
    У них было двести причин не дойти, но они выбрали одну – последнюю в списке 😀

Comments are closed.