Окупанти намагаються вивести Керченський міст з-під удару, для ЗСУ це – ціль №1

мах

Вранці 20 вересня у центральній частині Севастополя було чути два звуки, схожі на вибухи і стрілянину з вогнепальної зброї.

Примітно, що з першої декади серпня російські ЗМІ регулярно повідомляють про вибухи на військових складах та аеродромах в окупованому Криму . Окупанти називають це «детонацією боєприпасів» або «диверсією», відхрещуючись від злагодженої роботи Збройних Сил України, які завдають удар по тилам ворога.

Після того, як на аеродромі «Саки» було знищено як мінімум дев’ять літаків, активність російської авіації знизилася в рази. Аналогічна ситуація з російською присутністю на аеродромі в Джанкої, де розташований 39-й вертолітний полк 27-ї авіаційної дивізії 4-го командування ВПС. Варто зауважити, що крім військової компоненти з ладу також було виведено Джанкойську трансформаторну підстанцію, на яку окупанти «перекидали електрику» із захопленої росіянами Запорізької АЕС.

Наразі Україна змінила риторику щодо деокупації Криму. Якщо раніше українська сторона наполягала виключно на мирному й дипломатичному шляху вирішення питання, то на сьогоднішній день в пріоритеті саме військовий шлях.

Після вибухів на складі у Джанкойському районі Криму 16 серпня окупанти вирішили встановити перед в’їздом на Керченський (Кримський) міст контрольно-пропускний пункт, де збираються перевіряти документи та автівки всіх охочих виїхати з півострова.

Для росіян Керченський міст — основна логістична складова. Якщо міст виведуть з ладу, то порушиться пряме транспортне сполучення з материкової росії.

З урахуванням того, що Антонівський автомобільний і залізничний мости вже давно під вогневим ураженням ЗСУ, і якщо в зоні ураження буде і Керченський міст, то окуповані території Херсонської області і АРК Крим опиняться фактично ізольованими. У росії лише залишиться морський шлях, а це і погіршення і удорожчання логістики.

Зазначу, що Керченський міст є в пріоритеті й законною ціллю у ЗСУ, а реакція американської сторони чітко засвідчила, що українські військові мають право самостійно обирати цілі для ураження, які вважать за потрібне задля забезпечення територіальної цілісності та суверенітету України.

Логістичне сполучення між українським півостровом та материковою Росією необхідно повністю перекрити, щоб остаточно зупинити забезпечення армії РФ зброєю та особовим складом.

Спроби удару по мосту будуть, але не мається на увазі його повне руйнування. Там 19 кілометрів мосту і як мінімум половина на нашій території. Якщо не перекрити міст – це буде постійне забезпечення російських військ на півострові.

Росіяни це розуміють, тому і намагаються тиснути на наших західних партнерів, щоб останні не надавали нам ракети дальністю ураження до 300 км.

і

Автор Дмитро Снєгирьов 1209 Articles
співголова ГІ "Права Справа"