"Ознака провалу РФ": Блінкен про псевдореферендуми Кремля на окупованих територіях

Середа, 21 вересня 2022, 08:11

Держсекретар США Ентоні Блінкен у виступі на Генасамблеї ООН засудив наміри Росії анексувати окуповані території України через псевдореферендуми, наголосивши, що цей крок та наміри мобілізувати ще більші резерви є кричущим проявом зневаги до принципів Організації Об’єднаних Націй. 

Як повідомляє "Європейська правда", його промову цитує CNN.

Держсекретар сказав, що не дивно, що Росія йде на ці кроки саме зараз - після невдач на полі бою та все більшої стурбованості у світі щодо розв’язаної нею війни.

"Це ознака провалу Росії", - сказав Ентоні Блінкен (англійською - "a sign of Russian failure" - ред.).

"Ми бачимо, що в останні тижні Україна досягла значних здобутків у поверненні своєї території, захопленої силами РФ після агресії 24 лютого. Це також час, коли Росія побачила серйозну зміну тенденцій на полі бою, і навіть деякі найближчі її соратники чітко висловлюють стурбованість тим, що робить Кремль і які наслідки це буде мати для світу", - зауважив Блінкен. 

Держсекретар наголосив, що США ніколи не визнають російських псевдореферендумів на окупованих територіях та спроб анексувати їх.

Як повідомлялося, канцлер Німеччини Олаф Шольц у своєму виступі заявив, що не можна приймати завершення війни на умовах Кремля. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.