В залах Національного музею народного мистецтва Гуцульщини та Покуття

В експозиційних залах Національного музею народного мистецтва Гуцульщини та Покуття відкриємо виставку знаменитої косівської кераміки.
Сьогодні це один з найзнаковіших брендів всієї Галичини, оскільки представлений в репрезантивному списку ЮНЕСКО, як нематеріальна культурна спадщина України, а сам Національний музей з ініціативи Ради Європи прийнятий в міжнародну Асоціацію ” Європейський шлях кераміки”.1-4 вересня 2022 наші музейні колеги презентували цю унікальну та самобутню народну культуру України на Другій Генеральній Асамблеї з нагоди7-го Міжнародного фестивалю та ярмарки кераміки Argilla Italia у Фаєнці( Італія). Дякуємо Богдані та Вероніці Фаштригам за гідну презентацію української культури.
На виставці, яку пропонуємо, представлені твори відомих майстрів гончарного мистецтва XIX-XX ст. та сучасних митців косівської кераміки,відтворено історичний європейський шлях виставок, формування та заснування мистецько-промислових шкіл, підтримка народних майстрів, промислів і мистецьких осередків.
Плануємо,щоб виставка стала платформою для зустрічей влади, бізнесу, народних майстрів, професійних художників, мистецьких шкіл, громадських організацій та музейників.Сьогодні в часі війни, багато хто з нас, окрім основної роботи, працюють на прискорення Перемоги над рашистським окупантом.Але робота, направлена на збереження, розвиток та популяризацію національної культури є однією з пріоритетних в умовах гібридної війни.
ЗАПРОШУЄМО!

і