неділя, 11 вересня 2022 10:46

Спецтема: Війна Росії проти України

Військові аналітики США спрогнозували, за скільки годин ЗСУ повністю відіб'ють Ізюм

Військові аналітики США спрогнозували, за скільки годин ЗСУ повністю відіб'ють Ізюм
ISW: ЗСУ вдасться звільнити Ізюм за 48 год. Фото: "Укрінформ"

Українські захисники в Харківській області прорвали лінії окупантів на глибину до 70 км.

Збройні сили України можуть повністю звільнити Ізюм вже за 48 год., якщо цього ще не зробили. Про це повідомив американський Інститут вивчення війни (ISW) за підсумками 10 вересня.

"Українські війська прорвали російські лінії на глибину до 70 кілометрів у деяких місцях та звільнили понад 3 тисячі квадратних кілометрів території за останні п'ять днів з 6 вересня. Це більше території, ніж російські війська захопили у всіх своїх операціях із квітня", - йдеться в повідомленні.

За даними аналітиків, контрнаступ ЗСУ у Харківській області розбиває російські війська та руйнує вісь російського напрямку на північний Донбас.

"Звільнення Ізюма стане найзначнішим українським військовим здобутком з моменту перемоги у битві за Київ у березні. Це усунуло б російський наступ на північному заході Донецької області вздовж автомагістралі E40, яку російські військові намагалися використати для обгону українських позицій уздовж лінії Слов'янськ - Краматорськ", – пояснили в ISW.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Ми не хотіли сюди їхати, тепер думаємо, що робити" – російські окупанти просяться в полон

Зазначається, що противник не здійснює контрольоване виведення своїх військ, а поспішно біжить із південно-східної Харківської області, щоб уникнути оточення навколо Ізюму.

Аналітики впевнені, що успішне оточення росіян, що тікають з Ізюма, призведе до знищення або захоплення значних сил окупантів і посилить проблеми армії РФ та морального духу.

"Раніше російські війська послаблювали північну вісь Донбасу, передислоковуючи підрозділи з цього району на південь України, ускладнюючи зусилля щодо уповільнення українського наступу або, як мінімум, розгортання прикриття для відступу", – йдеться в огляді.

Припускається, що українські війська, звільнили Великий Бурлук 10 вересня, що дозволить розмістити сили України в межах 15 км від міжнародного кордону.

Збройні сили України зайшли до Куп'янська на Харківщині. Триває звільнення населених пунктів Куп'янського та Ізюмського районів. За останні дні звільнено близько 2 тис. кв. км Харківської області.

Численні фото та відео в мережі вказують на те, що ЗСУ вже в Ізюмі. Однак звільнення цього пункту офіційно поки не підтвердили.

Російські окупанти заблокували Ізюм на початку березня. Почали його обстрілювати з артилерії та бомбардувати. Зруйнували більш як 80% усіх будинків. 1 квітня росіяни встановили контроль над Ізюмом.

Допоміг окупантам увійти до Ізюма депутат від вже забороненої партії ОПЗЖ Анатолій Фомичевський. Він показав ворогу "незахищену дорогу" в місто.

Ізюмське угруповання окупантів – численне і потребує постійного постачання - насамперед боєприпасами. Без регулярного поповнення арсеналів вести інтенсивні бойові дії та ще в умовах артилерійської війни – неможливо.

Зараз ви читаєте новину «Військові аналітики США спрогнозували, за скільки годин ЗСУ повністю відіб'ють Ізюм». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути