Ми не дозволимо нікому ображати та зневажати наших воїнів і волонтерську спільноту

Ірина Геращенко

Представниця влади пані Безугла інформує, що вона звернулася до СБУ з вимогою дослідити зв’язок між Яна Зінкевич, Мирослав Гай, Dana Yarovaya, Mykhailo Makaruk, Borislav Bereza та іншими.

Зв’язок всіх вищеперерахованих осіб є очевидним. Всі вони – свідомі Громадяни України, які з 2014 за неї борються, воюють на фронті чи волонтерять , евакуюють поранених і надають їм першу медичну допомогу. Честь знати всіх цих людей , усвідомлюючи їхні заслуги перед Україною.

Натомість, в брудному дописі Мар’яни є натяки на якісь комерційні зв’язки, звинувачення, що своїми діями вони якось підривають єдність між військовим і політичним керівництвом країни і заклик до СБУ дослідити їх роботу «по підриву національноі безпеки країни».

І це вже не хвороблива маячня на своїй сторінці в соцмережах, а реальна образа воїнів і волонтерської спільноти, конкретний приклад мови ненависті та ворожнечі під час війни, протиставлення частин суспільства, які мають різні політичні погляди, але сьогодні об’єдналися навколо захисту країни від ворога-окупанта.

В Армії не питають, за кого ти голосував, під час евакуації не цікавляться ідеологічними переконаннями пораненого, волонтери передають допомогу всім батальйонам і бригадам, не вираховуючи, хто в якій партії був в мирному житті.

Наша команда, жоден депутат фракції Європейська Солідарність жодного разу не дозволили собі під час війни переходу на особистості щодо вчорашніх опонентів.

Ми можемо критикувати певні помилки і дії, аби їх виправити і не допустити авторитаризму в країні, бо парламентський контроль – це функції опозиції, але ми відклали вбік вчорашні образи, щиро простягнувши владі руку допомоги.

Нас обурює політична цензура і продовження політичних переслідувань, але ми утримуємося від переходу на особистості. З першого дня повномасштабної агресії неухильно дотримуючись єдності, часто в односторонньому порядку.

Натомість, вже не анонімні ТГ Банкової, а цілком реальні високопоставлені представники партії влади публічно знецінюють допомогу Петра Порошенка і нашої команди армії, звільнення нами заручників і той факт, що ми не допустили повномасштабного російського вторгнення, утримуючи хиткий мир політико-дипломатичними переговорами, зневажливо називаючи активну, патріотичну частину суспільства «порохоботами». Мар’яна дозволяє собі, серед іншого, і ейджистські заяви.

Наша команда з розумінням ставилася до людської незрілості пані депутатки, шануючи вибір киян, які делегували її до парламенту. Але всьому є межа.

Ми не дозволимо нікому ображати і зневажати наших воїнів і волонтерську спільноту.

Ми не дозволимо жодного хамського випаду щодо Яни Зінкевич, яку знають і шанують мільйони українців. Яка врятувала тисячі життів наших воїнів і є важливою частиною нашої політичної команди.

Ми вимагаємо публічних вибачень від Безуглої щодо Яни та інших волонтерів, а від керівництва партії СН очікуємо відповідальної позиції щодо їх партійців. Очікуємо, що ви дасте оцінку заявам своєї колеги і відмежуєтеся від них.

Вже не вперше представниця СН, на жаль, свідомо ображає активну частину суспільства, журналістів, воєнкорів, військових, волонтерів, госпітальєрів, тішиться своєю повною безкарністю і продовжує колоти суспільство.

Члени нашої партії, «порохоботи», як їх зневажливо називає та, хто виправдовувала зрив операції «вагнерівців», сьогодні на фронті.
Це вони, разом з іншими воїнами, звільняли Бучу, де українців катували, в тому числі «вагнерівці».
Це вони, разом з іншими воїнами, чия партійність нас абсолютно не цікавить, бо всі сьогодні за Україну, зараз десь там під Херсоном.
Це вони під Харковом, на Донеччині і в Запоріжжі захищають Україну разом зі своїми побратимами.

І коли ми від ГО Справа Громад і Фонду Порошенка передаємо в батальйони і бригади дрони, пікапи, бронемашини, вантажівки, ми не питаємо, за кого голосували чи будуть голосувати військовослужбовці, бо зараз ключове – аби Україна вистояла і встояла.

СБУ зараз має займатися колаборантами і зрадниками, а не «досліджувати зв’язки волонтерів і військових».

Ми з повагою ставимо до всіх українців, які б політичні погляди вони не сповідували, які сьогодні захищають Україну. Всі разом ми – велика спільнота патріотів.

Вимагаємо від влади припинити колоти суспільство через своїх корисних ідіотів.

Р. S. Схоже, «викриття ботоферми» теж відбулося за наслідками листів Мар’яни… стидобище.
Р.Р.S. Звинуватити Яну і інших шанованих в суспільстві людей в «загрозі національної безпеки і створенні плацдарму для рф» – це ДНО. І ми це не залишимо без відповіді.

(кликабельно, посилання відкриється в новому вікні)

Тетяна Худякова

С некоторым удивлением узнала для себя, что бульдогов изначально использовали для травли быков – буль-бейтинга.

Т.е. в какой-то момент времени кто-то сел и подумал:

– У меня есть большая, не очень умная, неприятного вида собака, с огромной головой и мерзким характером. А почему бы не сделать из неё домашнего любимца. И пусть он ещё пердит и храпит. Не, ну а шо?

Кстати, о Марьяне Безуглой…

Знаешь, Марьяна, я тут молчу с февраля изо всех сил и не трогаю вашу потрясающе профессиональную зелёную команду. Война, мораторий на критику власти, неначаси, все дела. Я стараюсь как могу.

Но, блд, как только вы, вместо того, чтобы храпеть, пердеть и не мешать, начинаете заё*ывать допросами генералов, которыми регулярно закрываете дыры в обороне, а волонтеров – стоимостью их футболок, не могу не сказать следующее.

Пока волонтерам есть куда отдать форму, обувь и трусы – это ваш про*б.
Пока волонтёрам есть кому послать броники, такмед и каски – это ваш про*б.
Пока военные подразделения не говорят: “нам не нужен грузовик, БПЛА, планшет, тепловизор, у нас всё есть” – это ваш про*б.

И пока вы про*бываетесь, целуйте волонтёра в попку, дуйте ему в пуп и не дышите громко в их присутствии. Потому что именно они закрывают ваши про*бы своим баблом, трудом, нервами и донатами украинцев, стекающимися под волонтёрское честное слово, репутацию и отчётность.

Так что закройте свои пищеприёмники по крайней мере до победы. Если вы, конечно, в ней заинтересованы.

Футболочка, блд, им дорогая… Футболочка, может, и дорогая, только вот когда власти ведут себя дёшево – это сильно хуже.

Dana Yarovaya, держись. Ты наш носорог и атомный реактор. А эти…Ну просто в какой-то момент времени то, что обучено только пердеть и храпеть, решило погавкать.


Анна Оскоміна

Давайте розберемося в процесах, які відбуваються прямо зараз в суспільстві.

Якщо ви бачите якийсь незрозумілий движ, наїзди на військових та дискредитацію волонтерів, явні спроби знецінення досягнень громадських активістів, копання під журналістів тощо, і це все на фоні створення фейкової картинки “запеклого спротиву влади ворогу в перші дні війни”, я вам поясню, що відбувається.

Перш за все, ви маєте постійно тримати в думках, що суспільна довіра до Армії та волонтерів — безпрецедентна, вражаюча і стало висока. З великим відривом від інших суспільних інституцій та рухів. Це важливо знати, бо те, що користується такою надзвичайною суспільною підтримкою, довірою та повагою, неодмінно стане полем для різноманітних зловживань та маніпуляцій.

Зелена влада цілеспрямовано зараз робить три речі:

1) Змішує сенси та розчиняє їх рівномірно по суспільству:
Ти пожертвував 500 гривень – ти волонтер, так само, як і той, що зібрав космічну суму, а потім знайшов, купив, доставив в країну та розвіз по бригадах партію тепловізорів. Ти воював на передовій, а той сидів в протиядерному бункері в центрі Києва за трьома колами охорони, а інший — служив в теробороні Тернополя, тож ви всі рівноважно “важливі для загальної справи” і всі рівнозначні воїни.

2) Після такого розчинення сенсів, влада прицільно знецінює та дискредитує зусилля окремих «небажаних» осіб та навіть спільнот.
“Юга” їм не такий воїн, Марчело не такий генерал, Ярова не такий волонтер, Порох не такий благодійник, а ви, порохоботи, — взагалі ботоферма.

3) І останнє: урівняння результатів діяльності владних органів з результатами діяльності добровільних, безоплатних, благочинних дій громадян та самоорганізованих спільнот.
Так, урівнюється “вага вкладу” законотворчої діяльності нардепа (нагадаю, що це його оплачувана робота) з діяльністю волонтера чи бійця-добровольця. Урівнюється гуманітарна діяльність провладних партійних осередків, які існують за кошти провладної партії та сидять на потоках вхідної гуманітарки, та благодійних фондів, які свою гуманітарну діяльність фінансують за кошти донаторів, які ще треба вміти отримати.

Чому це відбувається?

Бо стрімкої перемоги не сталося. Війна затягується. Попереду дуже холодні і голодні часи, і треба заздалегідь дискредитувати тих, хто буде справедливо та заслужено шпиняти за це владу, згадуючи всі її (влади) пройо*и, які призвели до такого стану речей.

Попереду нас чекають наїзди на західних партнерів, адже ті, спостерігаючи за зловживаннями наданими фінансовими ресурсами, почнуть їх затримувати та висувати умови їх надання. Будуть дуже нахабні публічні звинувачення нашою владою західних урядів та фінансових інститутів у “підігруванні Кремлю”. Буде хуцпа та сцянина в очі та створення віртуальної картинки для “наївного” електорату на підконтрольному владі телемарафоні. Вони будуть нахабніти, і це набуватиме системного характеру, бо безкарність породжує сваволю.

Єдині, хто здатен їм протидіяти, це — (guess who), як завжди, ми.

Якщо “всім відому без Гуглу по пояс дерев’яну” не заткнуть найближчим часом, знайте: влада офіційно відкрила внутрішній фронт.


Тамара Горіха Зерня

Багато хто заспокоює: не хвилюйтесь, Безугла нічого не вирішує і нічим не керує. Коли приїжджає до військових, їй дають контурну карту і олівці, і вона собі малює тихенько у куточку.

Розумієте, не заважає і не плутається під ногами – це не ті якості, які вимагаються від заступника парламентського комітету її спрямування у нинішній час.

По-хорошому людина на цій посаді повинна пахати за десятьох і втрачати свідомість від утоми. На підхваті, в одній упряжці, розуміючи з півслова і надаючи всю необхідну допомогу як Міноборони, так і Генштабу.

А не слину пускати на підборіддя і воювати з волонтерами.

Автор