Focus: У Росії заговорили про «драматичне» становище армії, яка воює проти України

Поділитися
Focus: У Росії заговорили про «драматичне» становище армії, яка воює проти України © Міноборони Росії / Telegram
Радник російського Міноборони визнав, що окупаційним військам бракує солдатів і хорошої сучасної зброї в той час, як в української армії такої зброї стає дедалі більше.

Армія Росії, яка бере участь у війні проти України, може опинитися в «дуже драматичному становищі до кінця літа».  Про це сказав один з радників російського Міноборони.

Як пише видання Focus, він визнав, що умови, в яких перебувають російські солдати, дуже плачевне, так само як і стан їхнього озброєння. Йдеться про Руслана Пухова, який входить до дорадчої ради Міноборони РФ. Він наближений до уряду Владіміра Путіна і очолює Центр аналізу стратегій і технологій.

«У нас занадто мало піхотинців. Лінія фронту дуже велика. І відправлених туди військ недостатньо», - визнав він.

Він також вказав на те, що в української оборони багато артилерії і наземних сил.

«Нам доводиться проривати українську лінію фронту з надто малою кількістю солдатів, уразливими танками і військовими бронемашинами», - сказав Пухов, додавши, що російська армія намагається компенсувати це масивним застосуванням артилерії. Але прогрес надто повільний.

Радник Міноборони РФ вказав на дуже погане технічне забезпечення російської армії. У неї немає літаків останнього покоління. На додачу, російським військам бракує високоточної зброї. І це, за словами Пухова, теж «скорочує ефективність наших застарілих винищувачів». Він вважає, що це одна з головних причин, чому російським ВПС не вдалося завоювати українське небо. Тим часом, на землі армія Росії використовує застарілі танки.

Армія Путіна взагалі не має в своєму розпорядженні найновіших танків. На додачу, ті машини, які є, оснащені застарілим обладнанням і бронею. Наприклад, Ізраїль використовує новітні технології для захисту своїх танків. США теж встановлюють передові розробки на бойові машини, але «ми цього не зробили».

«Це схоже на гладіаторський бій. Один б’ється з мечем і щитом, а інший з вилами і сіткою», - сказав радник російського Міноборони, додавши, що у російських сил погана зброя як для атак, так і для оборони.

«Ми запустили сотні, тисячі навіть не керованих снарядів. І вони полетіли кудись. Вони дешеві, але рідко влучають в ціль. Два високоточні снаряди можуть завдати набагато більшу шкоду опоненту», - додав він.

Також він визнав, що армія України просто більш досвідчена, ніж російська.

«Вони воюють 8 років, їхні артилеристи дуже досвідчені. Ми ж зі свого боку рідко використовували артилерію на полі битви», - сказав Пухов, додавши, що українська сторона також краще підготовлена і краще проводить повітряну розвідку.

Радник Міноборони РФ нагадав, що США передали Україні американські далекобійні установки HIMARS. Раніше обидві сторони використовували радянські гаубиці і РСЗВ з радіусом дії 13-25 кілометрів. Але сучасна західна артилерія, яку отримала Україна, знищує цілі на відстані 40 кілометрів. У свою чергу, установки HIMARS здатні завдавати точні удари на відстані навіть до 85 кілометрів. І це, за словами Пухова, серйозна проблема для російської армії. Тому що українські захисники з допомогою американських систем знищують російські склади боєприпасів, командні центри, а також російські маршрути постачання з великої відстані.

Пухов не сумнівається, що Захід і далі буде забезпечувати Україну зброєю. У свою чергу, українські військові швидко будуть освоювати нові види озброєння.

«До кінця літа ситуація може стати дуже драматичною для нас. Ми мобілізуємо надто мало солдатів. А битися доводиться з армією, яка проводить вже четверту хвилю мобілізації. У них не бракує бійців», - сказав він.

Україна все ще не почала масовий контрнаступ. Радник Міноборони не сумнівається, що вона на це здатна. Втім, він зауважив, що «недооцінка ворога була дорогою помилкою для нас». І якщо українські військові вирішать, що російські сили дуже слабкі, то «зіштовхнуться з тими ж проблемами» під час великого наступу.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі