Ексклюзиви
середа, 10 серпня 2022 07:46

Спецтема: Війна Росії проти України

Трагічна ніч на Дніпропетровщині: Росія вбила 11 людей, багато важкопоранених
15

Ніч проти 10 серпня на Дніпропетровщині виявилася трагічною. Під ворожими обстрілами російських окупантів у Марганці та Вищетарасівці Нікопольського району загинули 11 людей.

Ще 13 зазнали поранень, повідомив у середу вранці голова Дніпропетровської обласної військової адміністрації Валентин Резніченко.

"Ворог двічі обстріляв район з "Градів". Скерував по житлових кварталах 80 реактивних снарядів. Свідомо й підступно ударив, коли люди спали. Під вогонь потрапили Марганець і Мирівська громада. У Марганці 10 людей загинули, 11 постраждали. 10 осіб зараз перебувають у лікарні, семеро з них у важкому стані", – ідеться в повідомленні.

У місті понівечені понад 20 багатоповерхівок, ЦНАП, палац культури, гуртожиток, дві школи, будівля міськради та ще кілька адмінприміщень.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Обстріл Дніпропетровщини: перші подробиці про постраждалих і руйнування

Місто Марганець, село Вищетарасівка
Фото: t.me/dnipropetrovskaODA
Місто Марганець, село Вищетарасівка
Місто Марганець, село Вищетарасівка
Місто Марганець, село Вищетарасівка
Місто Марганець, село Вищетарасівка

Виведена з ладу лінія електропередач. Кілька тисяч марганчан залишилися без світла. Там працюють аварійні бригади електриків.

"У Вищетарасівці Мирівської громади загинула жінка. Її будинок вщент зруйнований ворожим снарядом. Постраждало подружжя. Жінка з пораненнями у лікарні. Її стан медики оцінюють як середньої тяжкості. Чоловік лікується вдома", – додав Резніченко.

У селі пошкоджені 11 приватних будинків і газогони. Майже 1 тис. людей лишилися без газу.

8 серпня по Червоногригорівській громаді Нікопольського району ворог поцілив двома ракетами Х-59. По Марганецькій громаді стріляли з "Градів". Зафіксували до 20 "прильотів" ворожих реактивних снарядів.

Дніпропетровщина в ніч проти 7 серпня знову опинилася під ворожим вогнем російських окупантів. У Марганці Нікопольського району постраждали двоє людей. 64-річний чоловік з пораненнями потрапив до лікарні.

Зараз ви читаєте новину «Трагічна ніч на Дніпропетровщині: Росія вбила 11 людей, багато важкопоранених». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути