Росіяни намагаються маніпулювати нами

І роблять це в найпростіший спосіб – через емоції

За моїми особистими спостереженнями, останнім часом росіяни помітно активізували інформаційно-психологічний тиск на українців у кількох смислових напрямках.

Перший – "основні страждання українцям нібито несуть не росіяни, а представники "малих" народів Росії". Фактом є те, що у російській армії висока питома вага вихідців з глибинки, тобто представників корінних народів РФ. Разом з тим, нашу увагу має привертати навмисна розкрутка російськими медіа "кадирівців", калмика, який жорстоко знущався над українським полоненим, багатьох інших випадків, де на фото і відео красуються російські військові "неслов'янської" зовнішності. Усе це вони поширюють нам, щоб формувати у нас ненависть не до москвичів чи пітерців, а до поневолених народів Росії. Для того, щоб у нас не виникало думки підтримувати боротьбу цих народів за свою свободу.

Аби відтермінувати день свого покарання, Путіну потрібна світова війна

Другий – "на стороні Росії проти України почнуть воювати грізні країни планети, як от Китай чи КНДР". Раніше нас лякали жорстокими ісламістами з Сирії, Лівії тощо. Окрім того, що поширенням такої інформації росіяни хочуть впливати на наші настрої, вони насправді дуже зацікавлені в тому, щоб у той чи інший спосіб втягнути у війну проти України і НАТО інші держави. Аби відтермінувати день свого покарання, Путіну потрібна світова війна.

Третій – "в Україні не оголошено стан війни. Українці мають виходити на протест як в Україні, так і за кордоном під посольства України". Цю фішку росіяни просувають через агентуру у вишиванках. Працює ціла мережа ряжених патріотів, які під "слава Україні і ЗСУ" закликають українців через соцмережі до акцій непокори тут, а у Європі кличуть наших людей з протестами не до російських посольств, а до українських. Сенс такої діяльності очевидний – змістити ненависть з об'єкту ворога на внутрішні цілі. Замість спрямовувати зусилля проти російського агресора, давайте будемо товктися між собою. Це типовий алгоритм роботи російсійських спецоперацій проти українців.

Пам'ятайте, що найпростіший спосіб маніпулювати вами відбувається через емоції. Впливати на людину, яка мислить раціонально, набагато складніше.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі