Спартц до Гутерреша: «Я дуже розчарована відсутністю лідерства ООН у стабілізації ситуації в Україні»

Поділитися
Спартц до Гутерреша: «Я дуже розчарована відсутністю лідерства ООН у стабілізації ситуації в Україні» © Congresswoman Victoria Spartz
Конгресвумен наголосила, що ООН повинна брати більш активну участь у забезпеченні втілення "зернової угоди".

Конгресвумен Вікторія Спартц вважає, що ООН повинна грати набагато важливішу роль у врегулюванні ситуації в Україні, ніж зараз. Зокрема, представниця американської влади наголошує на тому, що організація має забезпечити безпечне виконання «зернового договору» або припинити його взагалі. Про це Спартц написала у листі до Генерального секретаря ООН Антоніу Гутерреша.

У зверненні представниця Конгресу США наголосила, що угода про «зернові коридори» повинна бути абсолютно безпечною для здійснення. В іншому випадку Україна може дорого заплатити за її недотримання з боку Росії, що вже продемонстрував обстріл Одеського морського порту.

«Зернова угода», яка не має належних механізмів виконання, може дуже дорого коштувати Україні. Як вам добре відомо, через кілька годин після підписання цієї домовленості Росія вдарила крилатими ракетами по українському порту в Одесі. Це ще раз підтверджує, що Росії не можна довіряти, і вона фактично заперечує цю угоду. Росія отримала значне зняття санкцій, що стосуються експорту зерна і добрив (а це збільшує її здатність шантажувати Європу поставками газу). Цю угоду слід призупинити до тих пір, поки не будуть забезпечені кращі заходи безпеки для України», – заявила Спартц.

Вона закликала Гутерреша вивести у Чорне море кораблі ООН і організувати для торговельних суден гуманітарні коридори. Крім того, Спартц висловила своє розчарування незначною роллю Організації Об’єднаних Націй у врегулюванні ситуації в Україні.

«Я дуже розчарована відсутністю активного керівництва ООН у стабілізації ситуації в Україні. Недавня «зернова угода» – це ще один провал. Ми на власні очі бачили, що сталося з провальною домовленістю ООН щодо українських бійців «Азовсталі», – підсумувала конгресвумен. 

Нагадаємо, що раніше Спартц неодноразово критикувала Офіс президента України в особі його керівника Андрія Єрмака. Вона вимагає звільнення чиновника з посади, інкримінуючи йому зв’язки з Росією. Які мотиви пані Спартц? Хто за нею стоїть? І які наслідки це може мати для українсько-американських відносин? У цьому намагалася розібратися Тетяна Силіна у статті «Спартц проти Єрмака і обоє проти України».

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі