неділя, 24 липня 2022 14:47

Спецтема: Війна Росії проти України

Чи вплине скандал з конгресвумен Спартц на поставки зброї ЗСУ: відповідь дипломата

Чи вплине скандал з конгресвумен Спартц на поставки зброї ЗСУ: відповідь дипломата
Конгресменка Вікторія Спартц звернулася до Байдена з проханням перевірити можливі "російські зв'язки" Єрмака. Фото: ua.news

Скандал, який запустила в США конгресвумен Вікторія Спартц своїми звинуваченнями керівника Офіса президента Андрія Єрмака, не вплине на постачання американської зброї.

Про це в інтерв'ю Главреду розповів дипломат, керівник Центру досліджень Росії, колишній міністр закордонних справ України Володимир Огризко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Єрмак відповів на звинувачення з боку Спартц

"Це внутрішньополітична історія США. Президент Байден, Конгрес, Держдепартамент, міністерство оборони США мають чітку позицію, яка в черговий раз підтверджена на засіданні Рамштайн-4. Тому, як на мене, ця історія навряд чи вплине на поставки зброї. Єдине – готуючи відповідь цій дамі, Білий дім проконсультується з нашим вищим керівництвом, і ці консультації матимуть певний результат. Про деякі речі ми вже поінформовані, зокрема, про те, що нарешті потрібно починати боротися з "п'ятою колоною" на всіх рівнях", – говорить він.

9 липня член Палати представників США Вікторія Спартц звернулася до президента Джо Байдена з проханням перевірити можливі "російські зв'язки" глави Офіса президента України Андрія Єрмака.

У загальному описі листа є коротка згадка про нібито наявність "різноманітної розвідувальної інформації щодо дій пана Єрмака в Україні та його імовірних зв'язків з Росією". Відповідний лист опублікували у мережі.

Також Спартц наголосила, що глава ОП призначив своїм заступником Олега Татарова, який "затримує призначення незалежного антикорупційного прокурора понад рік, через що Спеціалізована антикорупційна прокуратура і Національне антикорупційне бюро не функціонують".

Зараз ви читаєте новину «Чи вплине скандал з конгресвумен Спартц на поставки зброї ЗСУ: відповідь дипломата». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути