Кому підспівує Верещук

Тамара Горіха Зерня

Кілька днів тому пані Верещук проспівала дуетом з російськими окупантами. На думку Верещук, “засадничо, будь-яке отримання українським громадянином (незалежно від мотивів) паспорта держави-агресора має розглядатись як злочин”.

Всім же зрозуміло, чому це дуетний спів? Росіяни роблять примусову паспортизацію, у багатьох випадках не лишаючи людям вибору, або смерть, або російський паспорт.

Віце-прем’єка з питань реінтеграції визнає дії росії на окупованих територіях такими, що мають юридичну чинність. І одночасно погрожує громадянам України кримінальним переслідуванням за дії росії.

А були ж, були часи, коли ми називали нікчемними усі папірці та акти, видані росіянами та їхніми посіпаками на захоплених землях. Ми не визнавали їхні закорючки на договорах купівлі-продажу нерухомості, ігнорували всі їхні кадрові розпорядження. Сприймали людей в окупації як полонених. Будь-які дії чи зізнання, вибиті з полонених, не мають сили, чи не так?

Я особисто вважаю злочином запуск “шатлів” через Чонгар. До речі, пані Верещук, як вони там, їздять?

Вважаю злочином зірвану евакуацію мирних жителів. Вашим персональним посадовим і людським злочином, бо саме ви запевняли, що в евакуації нема потреби. А за кілька днів після вторгнення і аж дотепер фонтануєте суперечливими і незрозумілими сигналами, не даючи людям правдивої картини.

То ви закликаєте херсонців тікати через Крим, тепер погрожуєте їм з приводу паспортів… Ніколи не повірю, що ви не знаєте, на підставі яких документів можлива така евакуація.

Звісно,звинувачувати беззбройних людей, які опинилися віч-на-віч з окупантами, набагато легше, ніж підійти до дзеркала і висловити претензії тій, хто допустила окупацію тисяч беззбройних людей.

Автор