В Чорному морі продовжують горіти «вишки Бойка»

Вишка
22 Липня 2022, 22:37

Захоплені росією після анексії Крима бурові платформи Чорноморнафтогазу, відомі як «вишки Бойка», горять уже понад місяць. 

Росіянам уже місяць не вдається загасити “вишки Бойка” в Чорному морі.

Про це повідомив співробітник зі зв’язків зі ЗМІ у відділі зовнішньої та оборонної політики в Американському інституті підприємництва Брейді Афрік у Twitter 22 липня, показавши супутникові знімки, передає Поштівка.

На супутникових фото чітко проглядається: “вишки Бойка” досі яскраво палають.

“На буровій платформі, що зруйнована в Чорному морі місяць тому, досі горить паливо”, – написав Афрік.

Як повідомлялося, 20 червня Збройні сили України завдали удару по бурових платформах “Чорноморнафтогазу”, захоплених Росією у 2014 році під час окупації Криму, відомих також як “вишки Бойка”.

Пізніше голова окупаційної влади Криму Сєргєй Аксьонов уточнив, що влучання зафіксовано у три вишки у Чорному морі. Унаслідок ракетного удару видобуток газу у Чорному морі було призупинено.

До захоплення російськими військами українська компанія “Чорноморнафтогаз” мала на балансі 17 родовищ із сумарними запасами 59 млрд кубометрів газу, у 2013 році видобуток склав 1,65 млрд кубометрів. Компанії належить чотири бурові установки: дві нові (“Петро Годованець” та “Незалежність”) та дві старі (“Таврида” та “Сиваш”).

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!