Бронеавтомобіль Husky TSV

І для яких завдань наші захисники зможуть використовувати такі бронеавтомобілі

У відкритих джерелах з’явились вказівки про те, що бійці Збройних Сил України уже використовують на фронті британські бронеавтомобілі типу Husky TSV.

Скільки саме британських Husky TSV – дані розкриваються. Але достеменно відомо, що ці бронемашини входять до переліку 250 ББМ різних типів, які уже отримала наша армія від наших союзників.

Які характеристики мають машини Husky TSV – можемо прочитати ось у цій публікації видання АрміяInform.

Бронеавтомобіль Husky TSV був розроблений замовлення британської армії лише в 2006 році. Першопочатково розроблявся саме для виконання задач по патрулюванню території, але також може використовуватись як командно-штабна машина або ж як санітарний автомобіль. https://www.youtube.com/embed/iqJKO-yk2mw

Відповідно, Husky TSV має такі характеристики – довжина корпусу в 6,4 метри, маса в 7 тонн, екіпаж – 4 особи, включно з командиром та водієм, озброєння – кулемет 12,7 мм. Бронезахист цієї машини можна покращити “накладною бронею” від ізраїльської фірми Plasan Sasa, два зйомні комплекти йдуть “в пакеті” з самою бронемашиною Husky TSV.

Husky TSV може розвивати швидкість на трасі до 113 км/год, є центральна система підкачування шин Dana.-https://defence-ua.com/weapon_and_tech/chim_osoblivi_britanski_bronemashini_husky_jaki_uzhe_vikoristovujut_bijtsi_zsu_na_fronti-7940.html

Бронеавтомобіль Husky TSV британської армії, ілюстративне фото з відкритих джерел
Бронеавтомобіль Husky TSV британської армії, ілюстративне фото з відкритих джерел

і