Власнику 4 каналу Олексію Ковальову повідомили про підозру у державній зраді

Власнику 4 каналу Олексію Ковальову повідомили про підозру у державній зраді

6 Липня 2022
6609

Власнику 4 каналу Олексію Ковальову повідомили про підозру у державній зраді

6609
Досудове розслідування триває.
Власнику 4 каналу Олексію Ковальову повідомили про підозру у державній зраді
Власнику 4 каналу Олексію Ковальову повідомили про підозру у державній зраді

Генеральний прокурор України повідомила про підозру народному депутату України Олексію Ковальову. Підставою для цього стали докази Державного бюро розслідувань, повідомляється на сайті ДБР.

У квітні 2022 року у ДБР відкрили кримінальне провадження стосовно Ковальова, який після повномасштабного вторгнення Росії перебуває на тимчасово окупованій території Херсонської області та допомагає окупаційним військам.

«У ході розслідування встановлено, що на початку липня цього року Олексій Ковальов обійняв посаду заступника голови у незаконно створеному окупаційною адміністрацією держави-агресора – «уряді Херсонської області», – йдеться на сайті Держбюро. – Також народний депутат 8 червня 2022 року на своїй сторінці у соціальній мережі розмістив публікацію про нібито інтеграцію до країни-агресора частини України з метою здійснення впливу на громадськість та маніпуляцію свідомості».

Дії нардепа кваліфікували за частиною 2 статті 111 (державна зрада в умовах воєнного стану), частиною 1 статті 111-2 КК України (пособництво державі-агресору), за що передбачено покарання до 15 років або довічне позбавлення волі, з конфіскацію майна.

Досудове розслідування триває.

Нагадаємо, нещодавно колаборант пішов на підвищення. Олексія Ковальова призначили «заступником голови з питань сільського господарства» в угрупуванні окупаційної влади Херсонщини.

Від початку великої війни Ковальов вирішив перебувати на окупованій території Херсонської області. У квітні 2022 року правоохоронці порушили кримінальне провадження щодо нього за статтею про колабораційну діяльність. Зокрема, ДБР встановило, що депутат співпрацює з окупаційними силами РФ на тимчасово окупованій території.

28 квітня членство Ковальова у парламентській фракції «Слуга народу» було призупинене, партія підозрювала його у державній зраді. Через це «Слуга народу» звернулася до правоохоронців. У відповідь нардеп заявив, що підозри партії є «бездоказовими», і він, мовляв, через це сам може звернутись до правоохоронців. 3 травня Олексія Ковальова виключили з фракції «Слуга народу». 

А через місяць, 8 червня 2022 року на одній із фейсбук-сторінок нардеп заявив: «Росія тут назавжди, й найтісніша інтеграція з Росією вже відбувається».

Як стало відомо у кінці червня, Олексій Ковальов вижив після замаху на нього на Херсонщині та лікувався в окупованому Криму.

Фото з фейсбук-сторінки Олексія Ковальова

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6609
Читайте також
26.07.2022 16:00
Наталія Данькова
«Детектор медіа»
4 985
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду