"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

У Фірташа виграли суд щодо примусового поділу азотного бізнесу Ostchem

Середа, 6 липня 2022, 21:47 -
 
getty images

Касаційний суд зняв звинувачення проти азотного холдингу Ostchem Дмитра Фірташа у зловживанні монопольним становищем і скасував рішення щодо примусового поділу.

Про це повідомила пресслужба Group DF, до якого входить Ostchem.

Відповідне рішення про задоволення всіх позовних вимог трьох підприємств холдингу Ostchem – "Сєвєродонецьке об'єднання "Азот", Черкаський "Азот" та "Рівнеазот" – виніс Касаційний господарський суд у складі Верховного Суду.

Це рішення є фінальним у судовому процесі, який тривав майже 3 роки. Усі звинувачення Антимонопольного комітету у зловживанні монопольним становищем на ринку азотних мінеральних добрив суд визнав неправомірними, зазначають в Ostchem. 

Реклама:

Таким чином, суд скасував рішення АМКУ щодо примусового поділу азотного холдингу Фірташа.

Читайте також: Хімічна атака: чи вдасться розділити імперію Фірташа та хто наступний

Нагадуємо

Реклама:

5 вересня 2019 року АМКУ ухвалив рішення примусово розділити групу компаній Ostchem Дмитра Фірташа у частині виробників азотних мінеральних добрив і накласти на "НФ Трейдінг Україна" штраф у розмірі 107 мільйонів гривень.

В АМКУ стверджували, що монопольне становище холдингу дозволяло Ostchem завищувати ціни на добрива і тримати їх на рівні, що перевищує вартість імпорту — основного конкурента групи.

Реклама: