xcounter
#

Чим український "Буревій" кращий за радянську РСЗВ "Ураган"

27096
Вогневі випробування новітньої РСЗВ "Буревій", листопад 2020 року
Вогневі випробування новітньої РСЗВ "Буревій", листопад 2020 року

І чого не вистачає реактивній артилерії ЗСУ, щоб більш інтенсивно утилізовувати окупантів

У відкритому доступі стали частіше з’являтись фото та відео про бойову роботу новітньої реактивної системи залпового вогню "Буревій" української розробки.

В цій історії окремої інтриги додає факт, що точних даних про кількість "Буревіїв" в строю реактивної артилерії ЗСУ поки що нема. А вперше такі системи "засвітились" в публічному просторі лише в червні 2022 року. Тому маємо гарний привід ще раз поговорити про особливості української РСЗВ "Буревій", опираючись на відповідну публікацію від АрміяInform.

Читайте також: Мистецтво швидкості високоточних ударів або ще одна "крута фішка" новітньої РСЗВ HIMARS (відео)

На перший погляд, система "Буревій" - це просто апгрейд радянської реактивної системи залпового вогню "Ураган", переставленої на новітнє шасі Tatra T815-7. Але "Буревій" має свої принципові відмінності.

В першу чергу, є можливість напряму отримувати цілеуказівки для ведення вогню від розвідувально-ударних БПЛ. Обслузі РСЗВ не потрібно покидати кабіну машини для наведення на ціль. А головне - є опція застосування одразу двох типів снарядів, радянських з дальністю стрільби до 35 км і снарядів "Тайфун-2" від КБ "Південне" з дальністю стрільби до 65 км.

РСЗВ "Буревій", фото ілюстративне

Втім, як в радянських "Ураганах", так і в нашого "Буревія" є один вагомий недолік, який не дозволяє інтенсивно вести стрільбу для утилізації рашистів – на цих РСЗВ відсутня опція автоматичної перезарядки реактивних снарядів. На відміну від того ж M142 HIMARS, в якому перезарядка займає близько 5-10 хвилин.

Очевидно, такий пункт варто врахувати для розробки перспективних систем ракетного озброєння для ЗСУ.

Вогневі випробування новітньої РСЗВ "Буревій", листопад 2020 року
Читайте також: Оперативна мобільність від HIMARS: вчора на Сході, сьогодні на Півдні (відео)