Нафтогаз назвав тариф на газ для 8,8 мільйонів українців, які раніше опинились без постачальників

Середа, 15 червня 2022, 17:27 -

Газопостачальна компанія "Нафтогаз України" назвала тариф, за яким будуть отримувати газ колишні клієнти газзбутів, які втратили постачальника з 1 червня: вони отримуватимуть газ за ціною 7,96 грн/куб. м (з ПДВ, без вартості транспортування). 

Про це повідомляється на сайті компанії.

"З 1 травня 2022 року до реєстру Газопостачальної компанії "Нафтогаз України" підключені 8,8 млн українських домогосподарств, які отримували газ від постачальника "останньої надії" (ПОН), відповідно до річного тарифного плану "Фіксований" з ціною 7,96 грн/куб. м (з ПДВ, без вартості транспортування)", - йдеться у повідомленні.

Таким чином, всі споживачі, які раніше отримували природний газ від групи "ТВІЙ ГАЗЗБУТ" (104.ua) та ТОВ "Одесагаз-Постачання", з 1 травня 2022 року забезпечуються газом від Нафтогазу, додали в компанії.

Реклама:

"Нові клієнти проводять оплати з попереднім постачальником за газ, отриманий до 30 квітня 2022 року, а з 1 травня 2022 року оплачують газ на рахунки ГК "Нафтогаз України", - пояснили в "Нафтогазі".

Постачальник газу останньої надії (ПОН) надає послуги населенню у разі, якщо вони залишилися без газопостачальника. Наприклад, внаслідок банкрутства, закінчення чи анулювання ліцензії, необрання постачальника споживачем після розриву контракту з іншою установою. У 2015 році ПОНом було обрано НАК "Нафтогаз України".

Нагадаємо:

Реклама:

З 1 червня постачальники газу для 8,8 млн українських домогосподарств втратили можливість працювати, тож ці споживачі перешйли до пстачальника "останньої надії" – "Нафтогазу".

Економічна правда

"Економічна правда" тепер у Telegram. Ми відстежуємо, як швидко падає путінський режим, і які компанії приєднуються до бойкоту агресора. Підписатися можна тут

Реклама: