Треба так закрутити гайки росії, щоб путін сам просив про переговори – Дуда

Польський президент заявив, що санкції проти рф повинні діяти доти, доки Україна не скаже, що їх можна скасувати

Треба так закрутити гайки росії, щоб путін сам просив про переговори – ДудаПрезидент Польщі Анджей ДудаФото: УНІАН

Що сталося. Президент Польщі Анджей Дуда заявив, що вести переговори з президентом рф владіміром путіним можливо, але такий контакт має ініціювати сам путін.

Джерело. Про це Дуда заявив під час зустрічі з польськими дипломатами у Варшаві, передає «Укрінформ».

Коментар. «Не йдеться про те, щоб не розмовляти з путіним. Йдеться про те, щоб путін хотів говорити, а не щоб європейські лідери просили агресора про розмову. Треба так закрутити гайки і так допомогти Україні, щоб це путін просив про розмову», – сказав президент Польщі.

Він зауважив, що санкції проти росії повинні діяти доти, доки Україна не скаже, що їх можна скасувати, а Захід має усвідомити, що вести справи з москвою як раніше вже неможливо.

«Соромно слухати, що не можна принижувати росію, треба дозволити їй зберегти обличчя. Це росія напала та вбиває, ніхто не напав на росію. Розповіді росії про загрози з боку НАТО в контексті вбивств у Лондоні упродовж десятиліть, війни в Україні, раніше – у Грузії та Сирії, є огидною пропагандою. Саме росія відповідає за цю війну, і вона відповідатиме за те, що у світі може статися голод через неможливість постачати зерно з України до Африки та інших частин світу», – наголосив Дуда.

Бекграунд. Раніше президент Франції Еммануель Макрон заявив, що не поїде в росії без «передумов», як-от «жести» президента росії путіна. Та перед цим лідер Франції закликав не принижувати росію через її невдале вторгнення в Україну

MIXADV

цікаве