Пропаганда не приховає факапів безголових чиновників

Сергій Марченко

Вчора стояв у черзі за бензином і краєм вуха слухав Телемарафон UAразом. Натрапив на абсолютно гидотний ефір, в якому Мосейчук розпинала людей, які придбали за кордоном автівки. Гості в студії підтакували і разом з ведучою шукали, як би обмежити цих негідників. Бо ж у нас війна, а вони купують машини. Ще й дорогі! – з надривом Шарікова заламувала руки на свою люмпенську аудиторію Мосейчучка.

Півгодини відбірного хейту і нацьковування громадян без машин на громадян з машинами. Марафон єднання.

Коли держава не виконує свою функцію – це сумно. Коли, замість виконувати свою функцію, держава перекладає вину на громадян – це ганебно. Вдумайтеся: держава, вустами своєї цензурованої пропаганди хейтить громадян за те, що вони… користуються нагодою, яку їм надала… сама держава!

Пройшло майже три місяці після початку війни. Окупанти закрили нам море. Зрадлива Білорусь надала свою територію агресору. Сполучення з Румунією перервано через розбитий міст. Угорщина – ворожа країна. Для всього імпорту 40-мільйонної країни залишився кордон з Польщею. Плюс 4 млн громадян, які виїхали, і до яких їздять родичі. Навантаження на митниці виросло на порядок!

Що робить держава? Можливо, збільшує пропускну спроможність кордону зі свого боку? Можливо, домовляється з польськими партнерами, щоб збільшили пропускну спроможність вони?

Ніт! Не на часі! А давайте вжаримо клятих спекулянтів і скажемо, що проблеми на митниці – це не ми “про*балітм“, а несвідомі громадяни возять вже по двадцятій автівці і вони дорогі! Абр, абр, абирвалг!!!

Будь ласка, зберігайте розум холодним і не приєднуйтеся до цього хейту. Черги на кордонах не через тих, хто везе собі чи на продаж машину. Черги через те, що навіть через 80 днів після початку вторгнення уряд України виявився неспроможним підняти пропускну спроможність митниці. Не розроблено спрощеного порядку перетину кордону, щоб розвантажити митників. Не розширено митні пости. Не проведена робота з сусідами. За черги відповідальні виключно нездалі українські чиновники і ніхто більше.

Громадяни мають повне право користуватися всіма економічними нагодами, і не треба їх за це хейтити. Бо в тому гидотному ефірі багато говорили про спекулянтів, що гонять машини, але нічого не говорили, що приблизно половина українців втратила роботу. І ті 500 чи 1000 доларів від “спекуляції” спасуть чиюсь родину від життя впроголодь.

Пропаганда не приховає факапів безголових чиновників, як би не перекладала їх на громадян. Люди все бачать і роблять свої висновки. Гуртуйтеся і не давайте себе роз’єднати, люди!