Ірпінь і Бучу відрізнив лише рівень “самоорганізації”

Українсько-російська війна переходить у так звану “третю стадію”, про яку давно всі вже казали – тобто багато раз попереджували.
Тобто – переходить в стадію “замороженого конфлікту”.
Тобто в стадію пережовування і “перетравлення” захопленої в Україні – і проковтнутої Росією “здобичі”.
І ця здобич – це території, захоплені військами РФії на території України.
Як відбувалося це все “перетравлення” ми зараз бачимо на тому що, відбулося в захопленій росіянами Бучі і частково і тимчасово – Ірпені.
Оскільки я жив в Ірпені, то я безпосередньо і особисто прожив тодішню всю ситуацію – від першого моменту вторгнення,- до розуміння того, що робилося на межі Бучі і Ірпеня – який для росіян ( ага- несподівано) виявився такою самою “Азовсталлю” яка зараз б’ється в Маріуполі.
Ірпінь і Бучу відрізнив лише рівень “самоорганізації” – і там і там, десятки чоловіків в перші дні нападу Росії бігали і шукали зброю.
Але лише в Ірпені цим чоловіками , і мені серед них, вдалося виламати двері в покинутій частині ЗСУ і за згодою тамтешнього вартового – забрати автомати і набої. із “бройлвлї кімнати”
=========================================
Доля Бучі та Ірпеня страшні – але вони абсолютно різні…
Бо Ірпінь, на відміну від Бучі не став лише жертвою – але й бійцем.
.
Навіть на сьогодні в Ірпені – майже в десять раз менше жертв аніж в сусідній Бучі. Так – у дівічі більше зруйнованих будинків.
Але й в рази більше евакуйованих до Києва жінок і дітей аніж у Бучі.
І ще- захищений грудями Ірпеня, і не взятий в перші тижні війни Київ…
Так, шановні – Ірпінь був таким самим, і так само полишеним в перші дні війни офіційною владою як і “Маріупіль” – лишень не не на Азовському морі, а просто перед останньою лінією оборони Києва.
=========================================
І те ж саме зараз нависає над мешканцями наших, новокупованих, бандоарміями РФ у Східній та Південній Україні, територій.
=========================================
1. Іншого вибору окрім битися – немає…
2. Іншої зброї окрім захопленої самим собою і відбитої у росіського ворога.
3. Іншого способу, окрім збройного опору, саботажу, диверсій, аби захистити своїх дітей, дружин і родичів від того що з такими жінками дітми і зробили в Бучі – немає.
=====================================
На всіх окупованих Росією територіях немає абсолютно ніякого іншого способу захистити свою честь, життя своїх близьких і саме самого, аніж партизанська, чи яка інша – ВІЙНА з окупантами.
Тому що був не наш вибір – перед таким вибором нас поставили повною відсутністю іншого вибору.

MIXADVERT