Діяльність Порошенка та ПЦУ стали причиною вторгнення росії – УПЦ московського патріархату

Діяльність Порошенка та ПЦУ стали причиною вторгнення росії – УПЦ московського патріархату

УПЦ мп вважає, що заборона їхньої діяльності буде «національним самогубством»

Діяльність Порошенка та ПЦУ стали причиною вторгнення росії – УПЦ московського патріархату
Фото: УПЦ

Що сталося. Українська православна церква московського патріархату заявила, що дільність п`ятого президента України Петра Порошенка і діяльність Православної церкви України стали причиною російського вторгнення в Україну.

Джерело. Про це йдеться у офіційній заяві Синоду УПЦ московського патріархату.

Деталі. В УПЦ мп зазначили, що «групою народних депутатів України, через надумані та свідомо неправдиві звинувачення, були подані на розгляд до Верховної Ради України законопроєкти про заборону діяльності нашої Церкви. Ці усі ці факти є наслідком помилкової релігійної політики часів президентства Петра Олексійовича Порошенка та руйнівної ідеології так званої Православної Церкви України».

В УПЦ московського патріархату переконані, що «саме така діяльність попередньої влади та ПЦУ і стала одним з приводів військового вторгнення в Україну».

Керівництво церкви наголосило, що всі парафії моляться за збереження української державності й настання миру, але внаслідок перемовин, а не збройного протистояння. Окремо вони підкреслили, що російське вторгнення в Україну є гріховним.

У заяві синоду зазначено, що заборона діяльності УПЦ мп буде «національним самогубством», адже, мовляв, мільйони українців, котрі боронять Україну, належать саме до цієї церкви.

Найближчим часом очільник УПЦ мп планує скликати зібрання за участю священиків, ченців і черниць, а також мирян, аби вирішити майбутнє церкви в таких умовах. Проте синод хоче уникнути розколів і порушення церковних канонів.

Бекграунд. Нагадаємо, у Броварах заборонили діяльність церков московського патріархату на час війни.

Проєкт використовує файли cookie сервісів Mind. Це необхідно для його нормальної роботи та аналізу трафіку.ДетальнішеДобре, зрозуміло