четвер, 05 травня 2022 16:28

Спецтема: Війна Росії проти України

Україна має чотири-п'ять тижнів до того, як Росія підтягне резерви - польський генерал

Україна має чотири-п'ять тижнів до того, як Росія підтягне резерви - польський генерал
Україна повинна знищити війська РФ, перш ніж ворог перекине резерви. Фото: facebook/GeneralStaff.ua

Збройні сили України мають знищити війська Росії до того, як ворог перекине на нашу територію резерви.

Українці мають зробити це впродовж чотирьох-п'яти тижнів. Про це заявив колишній командувач сухопутних військ збройних сил Польщі генерал Вальдемар Скшипчак, повідомляє Укрінформ.

"Україна має впоратися з російською армією до того, як нові мобілізовані сили потраплять на фронт. Для цього є чотири-п'ять тижнів. Думаю, до кінця червня", - сказав Скшипчак.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Наступний тиждень стане визначальним - експерти про результат війни в Україні

За його словами, результат цієї війни залежатиме безпосередньо від президента України Володимира Зеленського.

"Президент України зараз перемагає. Тому він повинен визначити, коли буде завершення війни. Тобто Україна має шанс звільнити всі окуповані території Донбасу, а питання Криму має вирішуватися на міжнародній арені пізніше - можливо, вже з іншим президентом Росії", - заявив генерал.

18 квітня Росія розпочала нову фазу війни проти України - так звану велику битву за Донбас. Аналітики та військові експерти сходяться на тому, що ця фаза конфлікту стане вирішальною у війні й визначить майбутнє України.

Під час другої фази спецоперації Росія планує встановити повний контроль над Донбасом і на півдні України. Також забезпечити коридор до окупованого нею Криму.

Друга фаза війни провалиться і завершиться відступом армії агресора, прогнозує журналіст-розслідувач Bellingcat Христо Грозєв.

Зараз ви читаєте новину «Україна має чотири-п'ять тижнів до того, як Росія підтягне резерви - польський генерал». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі