xcounter
#

Україна може отримати більше баражуючих боєприпасів: що для цього потрібно

21453
Україна може отримати більше баражуючих боєприпасів: що для цього потрібно

Ці баражуючі боєприпаси допоможуть Силам оборони України ефективно знищувати ворожі цілі

Компанія AeroVironment веде прямі перемовини з Урядом України про можливості додаткових продажів новітньої зброї для потреб Сил оборони України у війні з рашистськими окупаційними військами. Про це в інтерв’ю виданню Bloomberg заявив генеральний директор AeroVironment Вахід Навабі.

Читайте також: До дронів-камікадзе Switchblade в ЗСУ приєднаються "розвідувальні побратими"

Навабі стверджує, що баражуючі боєприпаси Switchblade 300 та Switchblade 600 – дуже "ефективні інструменти", і зазначає, що компанія "активно збільшує продаж збройним силам США", а також Україні.

Разом з тим, за словами Навабі, компанії потрібна допомога Пентагону, щоб подолати труднощі з ланцюжком поставок.

У AeroVironment хочуть, щоб Пентагон надав компанії рейтинг "DO" для баражуючих боєприпасів та інших систем, оскільки ланцюжок постачань є "вузьким" місцем для компанії, якій потрібні деталі, щоб створювати "тисячі баражуючих боєприпасів Switchblade.

Для довідки: Пентагон використовує два рейтинги: "DO" і "DX". Так, якщо компанії вкрай необхідні чіткі терміни поставок на будь-якому рівні ланцюжка, до замовлення з рейтингом "DO" мають перевагу перед замовленнями без рейтингу, а замовлення з рейтингом "DX" мають перевагу і перед замовленнями з рейтингом DO, і перед замовленнями без рейтингу.

Водночас рейтинг "DX" надається дуже рідко, наприклад, для систем ядерної зброї тощо.

Читайте також: Ворогу не буде порятунку: США заявляють, що нові ударні дрони Switchblade посилять захист міст України