пʼятниця, 22 квітня 2022 11:18

Спецтема: Війна Росії проти України

Старе, як світ: Міноборони висміяло електроніку "сучасних" ракет РФ

Старе, як світ: Міноборони висміяло електроніку "сучасних" ракет РФ
Міноборони України розвіяло твердження про "сучасність" крилатих ракет агресора. Фото: facebook.com/DefenceIntelligenceofUkraine

Електроніка російських крилатих ракет типу Х-101, які країна-агресор позиціює як "сучасні", розроблена ще в 1960-х роках.

Самі ракети виготовлялися з 1999-го до 2013 рік, повідомило Головне управління розвідки Міноборони України 22 квітня.

"Російські ЗМІ повідомляли про них як про гордість новітньої високоточної російської зброї. Щоправда, результат застосування окупантами ракет Х-101 в Україні спростував заявлену ефективність. Електронна компонентна база виявилася дуже далекою від сучасної", - ідеться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Арестович розповів, коли РФ може закінчити ракетні удари по Україні

Зазначається, що українські експерти провели аналіз систем наведення та навігації крилатих ракет типу Х-55. Також їх модифікацій Х-555 та Х-101. Він і засвідчив "сучасність" російської техніки.

"Сучасні" блоки наведення розроблені у 1960-1970 роках та випускалися Воронезьким заводом радіодеталей, Мінським заводом "Інтеграл" та іншими підприємствами радянського союзу. У "новітніх" ракетах використовується навігаційна система "ПГИ-2М". Розроблена 1977 року. Ось таке воно – "Аналоговнет", - інформує розвідка.

Більшість випущених територією України ракет Х-101 не вразили намічені цілі, додали у відомстві.

Окупаційні війська Росії не припиняють завдавати ракетно-авіаційних ударів по цивільних об'єктах на всій території України. 18 квітня ворог активізувався на заході.

Зараз ви читаєте новину «Старе, як світ: Міноборони висміяло електроніку "сучасних" ракет РФ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі