xcounter
#

Аналітики з’ясували, що саме рвануло на крейсері "Москва" після влучання "Нептуна" (фото та відео)

218866
Крейсер "Москва" після влучання ракет "Нептуна", видно хаотичну роботу систем пожежогасіння, фото з відкритих джерел
Крейсер "Москва" після влучання ракет "Нептуна", видно хаотичну роботу систем пожежогасіння, фото з відкритих джерел

Схоже, детонація саме боєкомплекту систем ППО стала причиною загибелі ворожого флагмана

Сьогодні у відкритому доступі з’явились одразу два фото у ракетного крейсера "Москва" зроблені у гарній якості перед тим, як цей корабель пішов на дно після влучання наших крилатих ракет "Нептун".

Удача буквально історичної ваги – наприклад, коли британці в 1982 році потопили аргентинський крейсер "Адмірал Бельграно", залишилось тільки одне фото доволі поганої якості.

Читайте також: Услід за "Москвою": скільки ракет Нептун необхідно, щоб потопити кораблі Чорноморського флоту
Аргентинський крейсер "Адмірал Бельграно" йде на дно, 1982 рік, архівне фото з відкритих джерел

Останні "прижиттєві" фото "Москви" проаналізували OSINT-аналітики. Результати їх роботи наступні. Аналітик H I Sutton із посиланням на свого турецького колегу Yörük Işık пише, що скоріш за все "Москву" фотографували з борта рятувального буксира СБ-742 проекту 22870, що входить до складу 145 дивізіону рятувальних кораблів Чорноморського флоту РФ.

Тим більш, у відкритому доступі з’явилось відео, яке свідчить про те, що рашисти бодай намагались підійти до "Москви" на рятувальних кораблях.

Той же H I Sutton підмітив, що "головний калібр" крейсера "Москва" - 16 пускових установок крилатих ракет П-1000 – ймовірно, залишився неушкодженим. Зате є чіткі підтвердження, що на "Москві" детонував боєзапас систем протиповітряної оборони – С-300 "Форт", ЗРК "Оса" та артустановок АК-630.

На фото насправді помітно, що комплекси "Оса" не були розгорнуті для стрільби, копоті від пусків ракет С-300 нема. Іншими словами – екіпаж "Москви" навіть не намагався своїми засобами ППО протидіяти нашим "Нептунам".

Інфографіка аналітика H I Suttton із аналізом пошкоджень "Москви"

Ще важливий момент – на фото чітко видно, що усі модулі з рятувальними плотами були скинуті з борта крейсера "Москва". Однак на момент підходу рятувальних суден ми не бачимо рятувальних плотів з моряками.

І це може бути непрямим свідченням про те, що орки не зуміли правильно скористатись рятувальними плотами, то втрати екіпажу "Москви" - катастрофічні для русні.

Зображення з відкритих джерел, яке свідчить, що орки скинули рятувальні плоти з борту крейсера "Москва"
Читайте також: Кремль екстрено серед своїх шукає винних у знищенні крейсера "Москва" - справу веде комісія головкома ВМФ