Росія скаржиться на розвиток української мови в Україні

Габон став найбільшим експортером авіазапчастин до Росії, – росЗМІ

29/03/2024 AA 0

Згідно з даними російської митниці, Габон несподівано став найбільшим експортером запчастин для літаків до Росії. Про це інформує Цензор.НЕТ із посиланням на The Moscow Times. У російських ЗМІ пишуть, […]

У Міністерстві закордонних справ РФ поскаржилися на те, що в Україні українська мова приходить на зміну російській у різних сферах, зокрема в освіті.

Про це йдеться на сайті МЗС РФ.

Держдепартамент США 20 січня опублікував інформаційний бюлетень про російську дезінформацію стосовно України, в якому серед іншого звернув увагу на те, що в окупованому Росією Криму та в ОРДЛО українці стикаються з придушенням їхньої культури та національної ідентичності, а також живуть за умов жорстоких репресій та страху. При цьому в США зазначають, що немає жодних достовірних даних про те, що будь-які етнічні росіяни чи російськомовні перебувають під загрозою з боку української влади.

У відповідь на це офіційна Москва заявила, що нібито ситуація з правами людини в Криму, включаючи становище національних меншин, “не просто покращилась… а стала якісно іншою”. Крім того, російське МЗС вкотре обурилося підтримкою української мови в Україні і побачило в цьому “жахливі масштаби” порушень та утиск російськомовних громадян.

“Порушення прав багатомільйонного російськомовного населення в Україні досягли жахливих масштабів. Влада країни (України – ред.) приймає дискримінаційні закони про мову, освіту, т.зв. корінні народи (закон визначає корінними народами України на території Криму кримських татар, караїмів та кримчаків, а росіян у списку немає – ред), витісняючи російську мову з усіх сфер життя”, – зазначили у МЗС РФ.

Нагадаємо, захоплення Росією Криму та розв’язування нею війни у ​​Донецькій та Луганській областях проходило під гаслом “захисту” прав російськомовного населення цих регіонів. Мовне питання стало однією з головних маніпуляцій, використовуваних російською пропагандою.Рубрика:Світ

MIXADV

цікаве