Найсмертоносніший день пандемії в Австралії: померла рекордна кількість людей

В Австралії заборонять іноземне фінансування політиків ПоштівкаДержавний прапор Австралії
19 Січня 2022, 00:53

Останнім часом в світі спостерігається дивна тенденція – в найвакцинованіших країнах фіксуються рекорди заражень та смертності від хвороб, пов’язаних із коронавірусом.

У вівторок Австралія, де вакциновано 81% населення, повідомила про рекордно високий рівень смертності від COVID, а її другий за величиною штат оголосив надзвичайну ситуацію в лікарнях, щоб впоратися зі зростаючим числом госпіталізацій та нестачею персоналу через коронавірус. Про це пише АР.

Деталі

74 випадки смерті сталися у трьох найбільш густонаселених штатах. Новий Південний Уельс повідомив про 36, Вікторія повідомила про 22 та Квінсленд про 16. Попередній щоденний рекорд 4 вересня 2020 року становив 59 смертей, пов’язаних із коронавірусом.

Федеральний міністр охорони здоров’я Грег Хант заявив, що є ознаки того, що рівень захворюваності в Новому Південному Уельсі досягає піку, а Вікторія наближається до плато.

Читайте також:    У США встановлено рекорд госпіталізацій з Covid за весь час пандемії

Уряд Нового Південного Уельсу виключив повернення до ізоляції, щоб протистояти Omicron. У жовтні в Сіднеї закінчився 108-денний карантин, тому що населення густонаселеного міста Австралії в основному було вакциновано.

Ще один карантин матиме “істотні наслідки для чоловіків та жінок по всьому штату з точки зору можливості забезпечення їжу на столі для своєї сім’ї”, – заявив прем’єр-міністр штату Домінік Перротет в інтерв’ю Australian Broadcasting Corp.

Штат Вікторія оголосив надзвичайну ситуацію в лікарнях у столиці штату Мельбурні та кількох регіональних лікарнях з полудня середи через брак персоналу та різке збільшення кількості госпіталізацій. Близько 5000 працівників відсутні через інфікування або близькі контакти з інфікованими.

“Ми досягли точки в нашій системі охорони здоров’я, коли вона стикається з гострою нестачею робочої сили… поряд з величезною кількістю пацієнтів з COVID-19, яким потрібна госпіталізація, поряд з надзвичайною робочою силою, яка абсолютно виснажена”, – сказав виконуючий обов’язки міністра охорони здоров’я Джеймс Мерліне.

Читайте також: Франція – шоста країна в світі з більш ніж 10 мільйонами позитивних тестів на коронавірус

Оголошення надзвичайної ситуації означає, що деяких працівників лікарні можуть відкликати з відпустки, а надання інших послуг буде відкладено. Фізіотерапевтам та студентам-медикам буде запропоновано взяти на себе обов’язки медсестер.

Це вперше, коли екстрена допомога була активована у кількох лікарнях по всьому штату.

Австралія – одна з найвакцинованіших від COVID країн світу: станом на 17 січня там вакциновано 81% населення.

Читайте також:  В Італії зафіксували рекордну кількість нових випадків коронавірусу

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!