понеділок, 17 січня 2022 17:51

"Хочуть нам довести, що ми будемо холопами" - Чийгоз

"Хочуть нам довести, що ми будемо холопами" - Чийгоз
П'ятого президента України Петра Порошенка підозрюють у державній зраді й фінансуванні тероризму у справі про контрабанду вугілля з ОРДЛО. Йому загрожує до 15 років за ґратами. t.me/oleksiihoncharenko

Справа, в якій обвинувачують п'ятого президента Петра Порошенка, є політичною.

Йдеться про тиск не лише на політика, а на всіх українців, які прагнуть незалежності та свободи. Про це у Печерському райсуді Києва 17 січня заявиви нардеп Ахтем Чийгоз, передає Gazeta.ua.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Ростов не гумовий" - Луценко попередив Зеленського

"Те, що вони зараз цей процес почали, вони хочуть нам довести, що ми будемо як в Росії - холопами. За це ми тут стоїмо. І щоб у нашій державі цього не було. І там про вугілля нічого немає. Там є брехня. Там є російський наратив, їхні намальовані фейки і думи", - скзав Чийгоз.

Додав, що такі ж справи заводять на інших волонтерів, патріотів, військових, щоб показати свою силу й методи боротьби.

П'ятого президента України Петра Порошенка підозрюють у державній зраді й фінансуванні тероризму у справі про контрабанду вугілля з ОРДЛО.

Схема діяла впродовж 2014-2015 років. За даними слідства, Порошенко давав доручення зривати постачання в Україну вугілля з ПАР. Потім на вимогу представників РФ він організував підписання контрактів на постачання вугілля з окупованих територій Донбасу. За такою схемою проросійських бойовиків ЛДНР профінансували на понад 200 млн грн.

17 грудня 2021 року слідчі ДБР намагалися вручити Порошенку повістку, але він виїхав за кордон. Повернувся за місяць, 17 січня. Одразу поїхав до суду для обрання запобіжного захлду.

Інші фігуранти цієї справи - нардеп Віктор Медведчук і бізнесмен Сергій Кузяра перебувають під домашнім арештом. Ексміністр Володимир Демчишин - у міжнародному розшуку.

Зараз ви читаєте новину «"Хочуть нам довести, що ми будемо холопами" - Чийгоз». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути