середа, 12 січня 2022 19:15

Нуланд закликала Зеленського до максимальної єдності у країні

Нуланд закликала Зеленського до максимальної єдності у країні
Нуланд на брифінгу у Державному Департаменті США, коментуючи російську ескалацію поблизу кордонів України, закликала Банкову до національної єдності. Фото: prm.ua

Політичний експерт Євген Магда прокоментував заяву заступниці Державного секретаря США Вікторії Нуланд під час традиційного брифінгу. Вона, зокрема, звернулася до української влади і закликала її берегти єдність українців в умовах російської агресії.

Нуланд не перший рік опікується Україною у демократичних адміністраціях, за президента США Джо Байдена пішла на підвищення. Публічне викриття нею агресивних планів РФ – це ніщо інше як заклик до консолідації українського суспільства, який, серед іншого, означає "не чіпайте опозицію", – написав Магда у Facebook.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: РФ вже підготувала план саботажу в Україні - Нуланд

"Я не впевнений, що у Вашингтоні вважають президента Володимира Зеленського "своїм мерзотником", але там не працюють через анонімні телеграм-канали, віддаючи перевагу публічній дипломатії. У Вашингтоні добре розуміють, що атака української влади на лідера опозиції Петра Порошенка в умовах нарощування кількості російських військ біля українських кордонів може мати драматичні наслідки не лише для Зеленського, але і для України в цілому", – пише Магда.

"Думаю, до кінця цього тижня ще пара-трійка впливових західних медіа розпишуть перспективи арешту Порошенка та можливостей РФ використати це у власних цілях. Для "жирафів", як то кажуть", – зазначає експерт.

11 січня заступниця Держсекретаря Нуланд на брифінгу у Державному Департаменті США, коментуючи російську ескалацію поблизу кордонів України, закликала Банкову до національної єдності і дотримання європейських стандартів.

"Я хотіла б сказати українському народу та українському керівництву, що абсолютно важливо у цей момент демонструвати національну єдність, постійно доводити, як ви це завжди доводили, що ваша незалежність, ваш суверенітет – це ваші європейські прагнення. Зараз важливо бути єдиними в контексті того, що відбувається", – сказала Нуланд.

Раніше Печерський районний суд Києва арештував майно п'ятого президента, лідера "Європейської Солідарності" Петра Порошенка.

Співголова фракції "ЄС" Ірина Геращенко назвала це "політичними репресіями проти опозиції і її лідера, вибірковим правосуддям, залякуванням і тиском".

Зараз ви читаєте новину «Нуланд закликала Зеленського до максимальної єдності у країні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути