"Укрнафта" через суд призупинила наказ МОЗ про обов'язкову вакцинацію від COVID-19

Поділитися
© pexels/maksgelatin
Дія судової ухвали триватиме до вирішення справи по суті.

Окружний адміністративний суд зупинив дію наказу Міністерства охорони здоров'я, яким доповнено перелік професій, виробництв та організацій, працівники яких підлягають обов'язковим профілактичним щепленням. Ухвала суду оприлюднена в Єдиному реєстрі судових рішень.

"Зупинити дію наказу Міністерства охорони здоров'я України "Про затвердження Змін до Переліку професій, виробництв та організацій, працівники яких підлягають обов'язковим профілактичним щепленням" від 01.11.2021 року № 2393", - йдеться в резулятивній частині ухвали.

Дія даної ухвали триватиме до вирішення адміністративної справи по суті та набрання судовим рішенням у вказаній справі законної сили.

Нагадаємо, оскарженим наказом МОЗ до переліку професій, які підлягають обов'язковому щепленню, були віднесені:

  • підприємства, установи та організації, що належать до сфери управління центральних органів виконавчої влади;
  • установи й заклади, що надають соціальні послуги, заклади соціального захисту для дітей, реабілітаційні заклади;
  • підприємства, установи та організації, включені до Переліку об'єктів державної власності, що мають стратегічне значення для економіки і безпеки держави, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 04 березня 2015 року N 83.

Вимоги зупинити наказ "Укрнафта" аргументувала тим, що відсторонення працівників від роботи (виконання робіт) буде мати  лише негативні наслідки для господарської діяльності. Зокрема, у випадку ПАТ "Укрнафта" це призведе до неможливості здійснювати видобуток нафти та газу у запланованих обсягах, переробку вуглеводнів у необхідних обсягах, зменшить продаж нафтопродуктів на автозаправних та газозаправних станціях позивача.

Нагадаємо, з 8 листопада в Україні набрав чинності наказ МОЗ про відсторонення від роботи невакцинованих працівників тих професій, для яких щеплення проти коронавірусу є обов'язковими. 

У Міністерстві охорони здоров'я заявили, що в Україні немає примусової вакцинації, а є обов'язкова. При цьому також було видано наказ про те, що невакциновані особи будуть недопущені до роботи без збереження заробітної плати. Фактично, людину не звільнятимуть, але й можливості заробляти гроші у неї не буде.

Докладніше про обов'язкову вакцинацію в Україні читайте в статті Алли Котляр - "Вакцинальна кампанія: як владі завоювати довіру людей".

Про те, чого можна досягти примусом, читайте в статті Оксани Онищенко - "Обов'язкова вакцинація вчителів. Три питання, на які немає відповідей".

Які обмеження очікують невакцинованих від COVID-19 громадян в різних країнах - розповідає Олексій Коваль в статті "Вакцинація та "дискримінація"".

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі