Про це в авторській програмі Олени Трибушної "Перші особи" на 24 каналі розповів голова Центру протидії корупції Віталій Шабунін. За його словами, ситуація з САП може дорого коштувати Україні.

Зверніть увагу Посольство США закликало Україну негайно обрати керівництво САП

Інвестори тікатимуть

"Грошей (від Міжнародного валютного фонду – 24 канал) більше не буде. Щоб ми були без ілюзій", – вважає Віталій Шабунін.

На думку голови Центру протидії корупції, почнеться підняття відсоткових ставок Нацбанками всіх ключових країн. Зокрема, відсоткову ставку точно підніматимуть США. Це означає, що з цінних паперів, боргів та країн, які розвиваються, інвестори тікатимуть.

Усе одно вони (Офіс Президента – 24 канал) будуть змушені виправити історію із САП. Тільки тоді це коштуватиме їм і країні набагато дорожче.

Віталій Шабунін

Голова Центру протидії корупції

Зрив конкурсу в САП: останні новини

  • 21 грудня 2021 року члени комісії не набрали достатньої кількості голосів за обрання нового антикорупційного прокурора, в результаті цього конкурс на керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури знову зірвали.
  • Водночас саботували процес майже усі члени, які делегувала Верховна Рада.
  • Американське посольство в Києві закликало Україну обрати керівника САП якнайшвидше. Водночас вимагають не блокувати роботу органу.

Повний випуск інтерв'ю із Віталієм Шабуніним: дивіться відео