Коломойский не олигарх. «Это совсем другое»

Игорь Коломойский стал крупнейшим владельцем недвижимости в Кливленде штат Огайо. По данным ФБР, схемы покупки недвижимости использовались для отмывания денег.

Об этом сообщает РБК-Україна со ссылкой на расследование Pittsburgh Post-Gazette, основанное на обвинениях американской прокуратуры.

“Олигарх Игорь Коломойский и партнеры вложили миллионы в культовые небоскребы Кливленда и стали крупнейшими коммерческими арендодателями города, используя деньги, похищенные из крупнейшего банка Украины, утверждает прокуратура”, – говорится в статье.

Согласно выводам американского следствия, средства поступали в Кливленд из украинского ПриватБанка по схеме, по которой работники учреждения, лояльные Коломойскому, переводили деньги из банка на подконтрольные олигарху компании.

“Год за годом сотрудники банка выдавали миллионы ссуд компаниям, тайно находящимся под контролем олигарха и коллеги-миллиардера Геннадия Боголюбова и основанных на Британских Виргинских островах и на Кипре, чтобы скрыть поток денег, сообщила прокуратура в делах о конфискации”, – говорится в статье.

Напомним, это вторая часть расследования Pittsburgh Post-Gazette о претензиях ФБР к украинскому олигарху. Первая была обнародована в ноябре и касалась скупки Коломойским промышленных предприятий в Огайо.

В августе 2020 года Министерство юстиции США потребовало конфискации двух объектов коммерческой недвижимости, приобретенных на средства, незаконно присвоенные у ПриватБанка. Оба объекта общей стоимостью 70 млн долларов.

В марте 2021 года Государственный департамент США ввел санкции в отношении олигарха Игоря Коломойского в связи с причастностью к коррупции.

Источник


Helgi Sharp

Интересно, да?

Но по понятиям Зеленского, который сам участвовал в указанных схемах, Коломойский не то что не преступник, но даже не олигарх.

А “преступник” и “олигарх” для него только Порошенко – человек, которого он ненавидит лютой ненавистью Швондера к профессору Преображенскому. Сугубо медицинский случай.


Джон Сміт

Ігор Коломойський став найбільшим власником нерухомості в Клівленді штат Огайо. Про це йдеться в розслідуванні Pittsburgh Post-Gazette, заснованому на звинуваченнях американської прокуратури.

“Олігарх Ігор Коломойський і партнери вклали мільйони в культові хмарочоси Клівленда і стали найбільшими комерційними орендодавцями міста, використовуючи гроші, викрадені з найбільшого банку України, стверджує прокуратура”, – йдеться в статті.

Згідно з висновками американського слідства, “Рік за роком співробітники банку видавали мільйони позик компаніям, які таємно перебували під контролем олігарха і колеги-мільярдера Геннадія Боголюбова і заснованих на Британських Віргінських островах і на Кіпрі, щоб приховати потік грошей, повідомила прокуратура в справах про конфіскацію”, – йдеться в статті.

* * *

41 мільйон доларів із вкраденого, як ми знаємо, перепали нашому недоденту.

Абсолютна типова схема цієї банди, що спеціалізується на фінансових злочинах в особливо великих розмірах:

1) заманюєш вкладників під обіцянки шалених відсотків,
2) їхні гроші крадеш,
3) тікаєш.

МММ.

В результаті наша країна під час війни змушена була дофінансовувати банк, бо він був настільки великий, що якби впав, це була б фінансова катастрофа для всієї країни. Коломой це знав, тому діяв нахабно і безжально.

Але от яка ситуація: в країні, в яку перевели крадені гроші, розслідування йде, а в країні, де ці гроші вкрали – ні. Америка, як країна значно чесніша, не бажає користуватися краденим майном, ніж Україна, де це майно вкрали. Україна обрала співучасника цієї банди президентом, керуючись ідіотизмом, що “Порошенко бил би хуже”. При чому цю мульку для овець вкинули самі ж подільники банди.

Чим би він був хуже? Та тим що виловив би цих паскуд і повернув вкрадені гроші.


Дмитро “Калинчук” Вовнянко

Американська “Pittsburgh Post-Gazette” повідомила, що олігарх Коломойський – найбільший власник нерухомості у одному з найвідоміших промислових і бізнесових центрів США Клівленді, штат Огайо. Персональна українська мрія Коломойського здійснилася! Уявіть: “Їдеш оце Клівлендом, бачиш хмарочос, питаєш “Чий?” Коломойського! А бачиш другий…”

Конкретно фірма Optima Ventures Коломойського є власником бізнес-центру на 55 Public Square ($12,9 мільйонів), One Cleveland Center ($36 мільйонів), Хантінгтон-білдінг ($18,5 мільйонів) тощо й тощо. Разом – біля 260 тис. кв. м. комерційної нерухомості.

Якщо хтось не зрозумів, куплено все це на гроші вкладників банку “Приват” у той самий час, коли “Коломойський рятував Україну”, як волають нам “плюси” Коломойського і куплена за гроші Коломойського БОТва, в т.ч. зелена. Все це сузір’я хмарочосів профінансували українці, які занесли гроші в банк “Приват”. І клали б всі вони зуби на полицю, якби Порошенко з Гонтаревою банк “Приват” вчасно не націоналізували. За що врятовані вкладники їм “віддячили”. Не додумайся Коломойський вкрасти гроші рефінансу США, ще невідомо чи дізналися би ми про все це?

Знаєте, я не перестаю дивуватися людській скнарості. Це ж треба було додуматися гроші американських платників податків вбухати в американську ж нерухомість?! А ще треба було додуматися взагалі мати якісь оборудки в США після прикладу Лазаренка?!

Ну, нічого, ФБР свою роботу ще ніколи погано не робило, а суд у США це вам не Печерський суд Києва.

І так. Я вже навіть знаю, про чиї офшори та нерухомість американська преса повідомить невдовзі. Лише зачекаємо. Ой, не треба було тому шоумену ворогувати з політиками, у яких в друзях і конгресмени, і президенти!

 

Коллаж © 24 канал