Відповідний указ президент підписав 29 листопада, про це повідомили на сайті ОП. Причини таких кадрових змін – наразі невідомі.

Раніше Росія готує напад на Україну, – глава розвідки Кирило Буданов

Що відомо про Олександра Руснака

Руснак є генерал-майором Служби безпеки України, а також доктором юридичних наук та доцентом. Він очолював Департамент контррозвідки СБУ понад 2 роки. Як писало раніше видання "Радіо Свобода", це кадровий працівник спецслужб, який не є публічною особою. Всю свою кар'єру він будував у системі української контррозвідки.

Відомо, що з 2014 року він брав участь в українській воєнній операції на Донбасі. За героїзм, вірність військовій присязі та особистий внесок у зміцнення обороноздатності України генерал-майора нагороджували орденом Данила Галицького та двома орденами "За мужність" – другого та третього ступеня.

Як відгукувалися про Руснака

  • Реакція українських волонтерів та ветеранів на призначення Руснака у 2019 році була стриманою, але досить позитивною. Такий крок вони називали адекватним.
  • Мирослав Гай, наприклад, зазначав, що не чув про цю людину нічого поганого. З ним погоджувався й волонтер Роман Донік. Він також підтвердив, що Руснак справді був на фронті.
  • "Він на своєму місці. Пройшов усі щаблі, починаючи від "опера" й до нинішньої посади", – підкреслював Віктор Ягун, колишній заступник голови СБУ.