Догори
Дати відгук

Припиніть лякати молоде працездатне населення загрозами обмеження трудової діяльності чи переміщення — вакцинолог

Летальність серед вакцинованих у 3–10 разів нижча, ніж у нещеплених, але це не привід щепити всіх підряд.

3 хв на прочитання12 Листопада 2021, 14:23
Вакцинація Вакцинація
Поділитись:

Відомий лікар-імунолог, вакцинолог Андрій Волянський заявив, що  його постійно звинувачують в агітації проти ковід-вакцинації через те, що він поширює правдиву інформацію про масові смерті повністю вакцинованих.

«Боже правий, уже декілька місяців на підставі цієї інформації я щодня переконую, прошу, благаю: «ВАКЦИНУЙТЕСЯ!» — написав лікар.

Андрій Волянський наводить приклад Великої Британії, де «дельта» витіснила інші штами коронавірусу раніше, ніж в інших країнах. З початку літа, коли вже 85 % англійців віком від 60 років було щеплено двічі, до сьогодні інфікувалося приблизно 5 млн людей. Переважно це нещеплені діти, підлітки та молоді люди. З 1 червня до сьогодні у Великій Британії зафіксовано 15 тисяч смертей, пов’язаних із COVID, тобто попередня летальність «дельта»-хвилі становить 0,3 %.

«Враховуючи те, що більшість випадків інфікування перебігає малосимптомно чи безсимптомно, фіксуються далеко не всі зараження COVID, тобто можна припускати, що летальність можна порівняти з такою за важкого грипу (0,1 %)», — говорить лікар.

Він наводить дані UK Health Security Agency: протягом 12 тижнів було зафіксовано 2,65 млн нових випадків, із них 1,28 млн припали на повністю вакцинованих. Також із 11 тисяч смертей протягом 28 днів після позитивного ПЛР 80 % припало на щеплених. Але летальність серед вакцинованих у 3–10 разів нижча, ніж у нещеплених, підкреслює вакцинолог.

«Це основний аргумент на користь вакцинації: щеплені вмирають рідше! Тому, до речі, «дельта»-хвиля у щепленій Великій Британії набагато м'якша, ніж у невакцинованій Україні», — говорить Андрій Волянський.

Він звертається до «агітаторів за вакцинацію всього, що рухається», закликаючи  зрозуміти, що частина вакцинованих не захищена.

«І це легко перевіряться тестами, які ви так не любите. І цій незахищеній частині є сенс ввести третю дозу. Бажано іншою вакциною. А не абстрактним імунокомпрометованим», — вважає вакцинолог.

Окрім того, він наголошує, що співвідношення «ризик-користь» щеплень — це не якась абсолютно непорушна величина, вона змінюється залежно від виду вакцини, періоду пандемії, категорії щеплень, попереднього інфікування тощо. Тому Андрій Волянський вважає користь вакцинації безперечною щодо літніх людей із хронічними захворюваннями, які раніше не хворіли, натомість під величезним сумнівом для дітей, вагітних, молодих людей і всіх перехворілих.

«Дорогі агітатори за вакцинацію всього, що рухається!

Припиніть лякати молоде працездатне населення загрозами обмеження трудової діяльності чи переміщення, припиніть ставити батьків і вагітних перед абсурдним вибором! Займіться, нарешті, ділом! Уже померло надто багато вразливих, щоб продовжувати витрачати дорогоцінні час і ресурси на ваші безглузді (а отже, шкідливі) дії. Переконуйте, просіть, благайте щепитися людей похилого віку! Тільки не на бігу, в кіосках, кінотеатрах і на вокзалах! А по-людськи, з нормальним збором анамнезу, з нормальним оглядом, з обстеженням і лікуванням за потреби. Відновлюйте епідемічну службу та проводьте епідемічне розслідування.

Змусьте нарешті вторинну ланку надавати повноцінну медичну допомогу людям похилого віку та з хронічним захворюванням!» — закликає Андрій Волянський.

Також ми розповідали, що влада намагається покарати громадян за те, чого неможливо було зробити апріорі — експерт про відсторонення невакцинованих від роботи.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з GreenPost
Сучасні низьковуглецеві технології в Україні
Для відновлення України потрібні сучасні низьковуглецеві технології - Мінекології
1 хв на прочитаннягодина тому
Пів України накриють морози
На завтра синоптики оголосили 2 рівень небезпечності: пів України накриють морози
1 хв на прочитання2 години тому
В Мінагро обговорили питання поставок насіння української кукурудзи на європейські ринки.
Image by Couleur from Pixabay
В Мінагро обговорили питання поставок насіння української кукурудзи на європейські ринки
1 хв на прочитання3 години тому
Укренерго анонсувало графіки обмеження потужності
«Укренерго» анонсувало графіки обмеження потужності, ось кого це стосуватиметься
1 хв на прочитання5 годин тому
На Черкащині розпочато всеукраїнську акцію «Дуби Шевченка єднають Україну»
1 хв на прочитання6 годин тому
З Сулинського заказника вилучено 1,5 кілометри сіток
1 хв на прочитання7 годин тому
Як приготувати найсмачнішу паску: рецепт пухкої та ідеальної випічки
2 хв на прочитання9 годин тому
Відбулася зустріч робочої групи GREEN Action Task Force: обоворено створення Платформи дій щодо Зеленого відновлення України
2 хв на прочитання11 годин тому