1. Перейти до змісту
  2. Перейти до головного меню
  3. Перейти до інших проєктів DW

Міністр оборони США Остін прибув до України

Ольга Журавльова
19 жовтня 2021 р.

Глава Пентагону Ллойд Остін зустрінеться з міністром оборони та президентом України. Сторони обговорять оборонну співпрацю країн та членство в НАТО.

https://p.dw.com/p/41qdV
Глава Пентагону Ллойд Остін (праворуч) та міністр оборони України Андрій Таран
Глава Пентагону Ллойд Остін (праворуч) та міністр оборони України Андрій Таран Фото: Gleb Garanich/Pool Photo/AP/picture alliance

Міністр оборони Сполучених Штатів Америки Ллойд Остін у вівторок, 19 жовтня, прибув до України в рамках робочого візиту. Про це повідомляється на його сторінці у Twitter.

Глава Пентагону заявив, що прилетів, аби підтвердити підтримку США суверенітету, територіальної цілісності та євроатлантичних прагнень Києва, а також висловити прихильність "розбудові потенціалу України для стримування подальшої агресії Росії".

Ллойд Остін обіймає посаду міністра оборони США з січня 2021 року. Україну він відвідує вперше.

Як очікується, Остін зустрінеться із міністром оборони України Андрієм Тараном та президентом Володимиром Зеленським.

Членство в НАТО та посилення співпраці

Напередодні Ллойд Остін відвідав Грузію, а після візиту до України вирушить до Румунії. Раніше у міноборони США заявляли, що Остін закличе Тбілісі і Київ здійснити необхідні перетворення, щоб претендувати на вступ до Північноатлантичного альянсу. Після цього глава Пентагону поїде до Брюсселя на зустріч очільників оборонних відомств країн-членів НАТО.

Остін також планує обговорити з керівництвом трьох країн безпеку Чорноморського регіону та посилення співпраці між цими державами.

Читайте також: Україна і США підписали угоду про засади оборонного партнерства

Нагадаємо, Володимир Зеленський анонсував приїзд в Україну Ллойда Остіна під час свого візиту до США на початку вересня. Тоді український лідер говорив, що сподівається обговорити з главою Пентагону деталі угоди про засади партнерства, яку оборонні відомства України й США уклали 31 серпня.

Військова місія ЄС в Україні