Патріоти одного дня

Дмитро “Калинчук” Вовнянко

Дивлюся на повідомлення ЗЕкоманди і її прибічників і тисячний раз переконуюся, лицемірство і безпринципність – їхня головна зброя.

Президент Зеленський розколовся на програмний текст, де він з усіх боків вилизує ветеранів АТО/ООС, розповідає солодкі казочки, як багато робить влада для них тощо й тощо. Погодьтеся, дивовижна заява від особи, яка лише тиждень тому направляла куплену тітушню проти тих самих ветеранів АТО/ООС, коли вони запобігали провокаціям під будинком лідера проукраїнської опозиції Петра Порошенка. Тиждень тому Офіс президента купував тітушню проти ветеранів за гроші, яких так бракує ЗСУ – там не вистачає 7,1 мільярдів грн. Зате нині!..

Позитивні блогери, які весь рік називали ветеранів-прибічників Порошенка “скотом” і “конченими”, тепер розтікаються в захваті. Пишуть “справжніх – зі святом!”. Ви ж в курсі, НЕсправжні для них це генерали Забродський, Марченко, Павловський. Це Гліб Бабіч, Льоша Петров, Валера Прозапас і я. І вся Громадська організація “Брати по зброї”. Бо їх не сприймаємо. Бо бачимо їх тими, ким вони є, а не ким намагаються здаватися.

Знаю точно, завтра почнеться все наново. Проти ветеранів знову кидатимуть тітушок, бойових генералів катуватимуть ґратами, а зі ЗМІ і від “позитивних блогерів” тектимуть нові й нові потоки брехні. Сьогодні вони лише номер відпрацьовують. І Стефанчук, який сьогодні не відповідав журналістам, допоки грав гімн, завтра витре ноги об Конституцію. Бо Україн для них існує дві: їхня і неправильна.

У такі миті я відчуваю себе щасливим і дякую долі, що вона звела мене з тими людьми, з якими я зараз.

На фото – Петро і Марина Порошенко з батьком і донькою сержанта Журавля, покинутого помирати зеленим режимом, аби ЗЕперемир’я не псувати. Біля Меморіалу воїнам ЗСУ, загиблим у цій війні.

Фото на заставці © ОПУ