У НАЗК заявили про непрозорі схеми витрат 31 млн держаних коштів партією «Слуга народу»

Читать на русском
У третьому кварталі 2020 партія Слуга народу використовувала посередників, щоб в рази переплачувати послуги за рекламу – стверджують у НАЗК. Протокол передали до суду.
Сайт Опора

Національне агентство із питань запобігання корупції виявило ознаки завищення здійснених витрат партії «Слуга народу» у третьому кварталі 2020 року.

Про це йдеться у висновку НАЗК про результати аналізу звіту партії «Слуга народу» за відповідний період, передає «Слово і діло».

За підсумками перевірки, НАЗК встановило, що партія заплатила ТОВ «Зе медіа» 31 млн 753 тис. грн за надання рекламних послуг за ринковими цінами. Натомість, компанія замовила виконання цих послуг у інших рекламних операторів, але вже за ціною нижчою за ринкову вартість.

«Наприклад, згідно з договором між ТОВ «Зе медіа» та ДП «Перехід Аутдор» про надання послуг з розміщення зовнішньої реклами ціна послуг з розміщення зовнішньої реклами на одному білборді становить за серпень 2020 року 1250 грн у місті Кропивницький. У свою чергу, партією сплачено 4291 грн на користь ТОВ «Зе медіа» за розміщення реклами на цьому ж білборді. Аналогічна ситуація має місце на інших рекламних носіях», - зазначили в Нацагентстві.

Зарплати антикорупціонерів: скільки у вересні заробили глави НАБУ, НАЗК і САПСлово і діло пропонує подивитися, у кого з керівників антикорупційних органів була найвища зарплата у вересні.

Як зазначає у висновку керівник Департаменту запобігання політичній корупції Ганна Чорнуцька, така господарська операція може містити ризик прихованого негрошового внеску у вигляді надання рекламних послуг на вигідних умовах - за ціною, нижчою від ринкової вартості.

Саме ТОВ «Зе медіа» проводила всеукраїнське опитування громадян, ініційоване президентом у жовтні 2020 року.

Також у НАЗК виявили, що партія підписала договір оренди з ФОП Курницькою Ю.С. стосовно оренди офісних меблів, що були у вжитку. Загальна ціна договору за півроку оренди складає 1 млн 157 тис. грн, в той час як оціночна вартість вказаних меблів нібито становить 755 тис. грн.

«Така господарська операція містить ризик завищення здійснених витрат партії», - стверджуєтся у звіті Нацагентства.

Протокол із порушеннями НАЗК передало до суду. Зараз справа перебуває на розгляді у Печерському районному суді і буде розглянута 13 жовтня 2021 року.

Раніше «Слово і діло» писало про те, що заступник голови СБУ Горбенко приховав вартість двох будинків та елітного авто.

Також ми писали, що, нардеп Крейденко не зміг підтвердити походження 5,8 млн грн.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: