На "Центренерго" змінили керівника після заяв про "повну готовність" до опалювального сезону

Середа, 13 жовтня 2021, 12:12
 
Зміївська ТЕС
zmiiv.gromada.group

Наглядова рада державної компанії "Центренерго" звільнила в.о. генерального директора Юрія Власенка і поклала обов‘язки генерального директора на Віталія Довгаля.

Про це повідомляє пресслужба "Центренерго".

Довгаль працював членом дирекції "Центренерго" з лютого 2021 року.

"Власенко очолював ПАТ як антикризовий менеджер з 26 лютого 2021 року, коли відбулася зміна керівництва підприємства", – йдеться в повідомленні.

Реклама:

Нагадуємо:

30 вересня на сайті "Центренерго" опублікували повідомлення про повну готовність до осінньо-зимового періоду, яке в учасників ринку та профільних експертів викликало відвертий подив.

Річ у тім, що державна компанія наразі працює з мінімальним складом – 4 блоки на всі три ТЕС. І кожна станція має великі проблеми із забезпеченням вугіллям.

Трипільська ТЕС (встановлена потужність 1800 МВт, найбільший постачальник електроенергії у Київську, Черкаську та Житомирську області - ЕП) накопичила 38 тис. тонн, що менше прогнозного графіку Міненерго на 193 тис. тонн.

Вуглегірська ТЕС (встановлена потужність 3600 МВт, Світлодарськ, Донецька область - ЕП) – 11 тис. тонн, відставання – 233 тис. тонн.

Зміївська ТЕС (встановлена потужність 2200 МВт, Слобожанське, Харківська область - ЕП) 23 тис. тонн, менше графіка на 295 тис. тонн.

Сумарні запаси на складах самого "Центренерго" з початку жовтня збільшились на 12% - до 72 тис. тонн. Утім, цей показник все одно в 10 разів менший за необхідний.

З дефіцитом сировини державна компанія стикається мало не щороку через брак коштів. Минулий сезон "Центренерго" пройшла завдяки частковому переходу на інший вид палива – газ.

Детальніше читайте у статті Миколи Топалова: Енергетична криза наступає. Як Україна провалила підготовку до опалювального сезону та чи варто готуватись до відключень

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: