Медовий місяць – фсьо! (відео)

Дмитро “Калинчук” Вовнянко

На російському каналі ТНТ показали серіал, де серед героїв переселенці з так званої “ДНР”. Цим шокаючим, не зіпсованим інтелектом особам, які приїхали десь у російську глибинку і розповіли що “бандери” в них убили дітей, селяни-росіяни всім селом скинулися речами. На знак подяки переселенці пограбували хати селян, а коли їх взяли за м’яке місце, заявили, що нікому нічого не винні, бо вони постраждали за “русскій мір”, і що Росія їм це мусить компенсувати.

Сама подія промовиста, в російських серіалах ніщо не виникає просто так. Те, що переселенців показують ще з нотками жалю, але особами невдячними та злодійкуватими, чітко говорить про дві речі.

По-перше, переселенці з ДНР самих росіян вже порядно дістали. Їхали вони всі в Росію, яку їм показали по “Пєрвому каналу”, а потрапили в Росію реальну, де самі росіяни нікому особливо не потрібні. Переселенці й поготів. Ба більше, в мережі вже до біса скарг від переселенців на те, що в Росії їх ледь не в очі називають зрадниками.

Мені самому нещодавно розповіли зворушливу історію про мою знайому, яка виявилася закінченою ватницею, учухрала в Москву, і там її звільнили з фірми, бо, як з’ясувалося, власники фірми цілком співчувають “клятим бандерівцям”.

Як похідне, друга причина. Медовий місяць завершився. Росія явно дає зрозуміти, що нянькатися з так званими ДНР і ЛНР далі вона не збирається. Проявів того до біса.

“Регіон і зараз уже стрімко деіндустріалізується, шахти зачиняються, заводи або вже закриті, або закриваються, населення активне і працездатне звідти біжить. Переважно біжить у Російську Федерацію… Значній частині місцевого населення, на жаль, вже все рівно – аби все закінчилося”.

Знаєте, хто це заявив? Це Стрєлков-Гіркін.

А от ще.

“У шахтарській столиці практично не лишилося працюючих шахт, гірняки виїжджають до Росії. Відтік кадрів відбувся колосальний. Багато наших хлопців працюють на Півночі у Росії, або на метробуді у Москві”, – це Геннадій Ковальчук, голова Донецької профспілки працівників вуглепрому.

У нас часто ремствують на роздачу населенню Донбасу російських паспортів. Але правда така, що ми ризикуємо назад отримати Донбас не російський, а знелюднений. Населення масово виїжджає з окупованих районів Донбасу, і це визнають уже самі ватаги ДиРи і Луганди.

“На поточний момент люди уїжджають з Донбасу. Це проблема… Захищати Донбас завтра не буде кому. І працювати на заводах теж буде нікому. І орати поле теж буде нікому”, – це міністр зв’язку ДНР Віктор Яценко.

А от що нині розповідає російський журналіст-ватник Андрій Бабицький:

“Настрій у людей жахливий. Тобто ані свою владу, ані своє становище вони не люблять. До речі, в соцмережах дуже часто пишуть про те, що якби була можливість повернутися до довоєнного стану, більшість за це проголосувала б”.

Іншими словами Бабицький визнав, що повернення України на окупованих районах більшість населення сприйняла б із радістю. Але ж хто їм дасть?

Люди з так званих “ДНР-ЛНР” біжать, і цим користується Росія. Про 2000 шахтарів, яких російська фірма “Колмар” перевезла в Якутію у Нерюнгрі на нелюдські умови, вже відомо. Менше відомо, що Москва взагалі проводить переселення людей з так званих ДНР-ЛНР у малозаселені регіони РФ – Далекий Схід, Забайкалля, Якутія, Примор’я тощо. В райони, з яких самі росіяни намагаються виїхати за кращим життям.

Таке й ставлення до переселенців. Серіал показаний на ТНТ – перша ластівка. Будуть інші. Росіянам прищеплюють думку, що переселенцям з ДиРи і Луганди особисто вони нічого не винні. Хочуть переселенці жити в Росії – на них чекає республіка Комі. Не хочуть – на них чекають бандерівці. Куди вони подінуться? Чого з ними нянькатися?

Мабуть, для цього треба було зрадити Україну і привести в свою країну агресора.

Розповідайте про це. Знайомим. Аби ті, хто ще вірить в Росію, робили висновки.

Автор