RU  UA

З'являться "Дом-1", "Дом-2" і так далі: екс-глава двох областей вказав на головні проблеми закону про олігархів

У законі "про олігархів", який було прийнято 23 вересня українським парламентом, є багато недоліків.

Таку точку зору в ефірі Апостроф TV висловив колишній голова Луганської ВЦА і Закарпатської ОДА Геннадій Москаль.

За його словами, парламент не повинен був приймати закон до висновків Венеціанської комісії про нього.

"Послухайте, ми спускаємося в яку печерну країну. Якщо Верховна Рада направила (законопроект - ред.) До Венеціанської комісії, яка постійно говорить "демократія через право", і нас постійно критикують, що у нас немає верховенства права в державі, то як можна приймати без укладення цієї Венеціанської комісії? Надіслала туди все Верховна Рада за підписом Разумкова. Це взагалі переходить майже всі межі", - сказав Москаль.

Політику також прекрасно зрозуміло, кого будуть вносити в так званий реєстр олігархів. Він звернув увагу, що займатися цим питанням РНБО не буде, адже у органу немає таких повноважень.

"Його повноваження виписані законом України. Президента повноваження чітко виписані в Конституції України. Це стосується його як головнокомандувача Збройними силами та того, хто відповідає за зовнішню політику. Який реєстр?" - додав він.

Також Москаль припустив, що в реєстрі олігархів можуть опинитися Ахметов, Пінчук, Фірташ та інші, а "правити балом", нібито, буде Коломойський.

"Кого вони скажуть, того Зеленський і внесе до реєстру. Заберуть всі телеканали, все буде перетворений в "Дом-1", "Дом-2", "Дом-3". Буде "Дом", і буде "1 + 1". Не будемо умовних "Україна-24", що не буде ICTV, не буде "Інтера", не буде інших телеканалів.

Добре, скажіть мені, ми сьогодні бачимо поїздки нашого великого політичного діяча по США. Так проти Коломойського там порушено кримінальну справу, санкції проти нього введені. Чи чули ви, щоб в Україні проти нього щось вводили? Це подвійна мораль. Такого абсолютно не може бути", - завершив він.

Читайте повністю статтю на "Апострофі": І знову турборежим: на Банковій придумали, як "обілетити" олігархів